Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s višněmi

Višně ani zdaleka nejsou tak oblíbené jako třešně. Jsou trpčí a kyselejší. Ale právě díky tomu lze výborně uplatnit při pečení. Višně lze konzumovat čerstvé, ale lze z nich připravit sirup či šťávu, kompoty, džemy, sirupy, kořalku nebo je přidat je do koláčů i likérů. Obzvlášť višňový džem se sladkokyselou výraznou chutí perfektně sedí v lineckém cukroví nebo čokoládových dortech. A co teprve višně v čokoládě!

...

 

  • Původní oblastí výskytu višně je Malá Asie, Kavkaz, Jihovýchodní Evropa a Balkán.
  • Višně obsahují antioxidanty, antokyaniny, třísloviny a kyseliny. Dále obsahují vitamín A, B, C, E a K, z minerálních látek obsahují jód, vápník, železo, draslík, mangan, fosfor, zinek, hořčík, sodík, měď a bór.
  • Višně mají protizánětlivé vlastnosti, pomáhají při léčbě artritidy, bojují proti nespavosti, jsou prospěčné pro srdce, brání vzniku zubního kazu, snižují oxidační stres, brání vzniku chudokrevnosti, podporuje zdraví vlasů.
 

Celý popis