0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 310 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 20 g
Tuky 23 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká odpověď na tzatziky

Suroviny

okurka 2 ks
oloupaná
zakysaná smetana 150 g
hustá
jablečný ocet 2 PL
kvalitního (my jsme použili ocet Václava Smolíka)
krupicový cukr 0.5 PL
sůl 0.5 ČL
kopr 1 svazek
menší, nasekaný najemno

Postup

1

Okurky nakrájejte natenko na mandolíně a dejte do velké mísy. Smíchejte zakysanou smetanu, ocet, cukr a sůl a zálivkou přelijte okurky.

2

Posypejte nasekaným koprem, promíchejte. Přiklopte a uložte nejméně na hodinu, klidně ale přes noc, do lednice. Čím déle bude salát odleželý, tím bude chuť intenzivnější.

3

Servírujte pomocí děrované lžíce – smetana s octem zřídne a okurky změknou a pustí dost šťávy.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete salát křupavější, postupujte odlišně. Nakrájené okurky posolte a nechte na cedníku dobře vykapat (klidně až dvě hodiny) a před smícháním se zálivkou z nich důkladně vymačkejte šťávu. Pak teprve smíchejte se zálivkou a uložte na hodinu do chladu. Zálivka bude hustší a okurky méně změknou.

Související články

Krásná uvnitř i navenek: salátová okurka
  • Zajímavosti

Krásná uvnitř i navenek: salátová okurka

Salátová okurka se u nás těší poměrně velké oblibě – je k dostání celý rok, a tak bývá nedílnou součástí nejrůznějších salátů. Jelikož obsahuje 90 procent vody a má nízkou energetickou hodnotu, patří také mezi oblíbené potraviny při...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit