0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sirupy

Při výrobě domácího sirupu můžete zpracovat přebytky ovoce nebo vytvořit parádní voňavý základ pro domácí limonády z květů a bylin. Malinový, rybízový a jahodový sirup ozdobí a doladí zmrzlinu, pohár nebo třeba rýžový nákyp. Z bezového, levandulového či mátového vykouzlíte jedinečný letní drink.  

...

 

Ovocné sirupy

Na přípravu ovocných sirupů použijte zralé ovoce, které není napadené plísní ani hnilobou, šťáva by se pak mohla kazit.

  • Konzervaci zajistí cukr, kterého ovšem musí být v sirupu alespoň tolik jako ovoce. Pokud použijete cukru méně, bude potřeba zajistit trvanlivost sirupu chemicky (sorbanem draselným, kyselinou sorbovou) nebo ho uchovat v lednici a co nejdříve zkonzumovat.
  • Podle našeho receptu na rybízový sirup můžete vyrobit nejrůznější sirupy podle toho, které ovoce máte zrovna k dispozici. Použijte černý rybíz, maliny, ostružiny, borůvky nebo bezinky.
  • Sirup použijte jako základ pro výrobu osvěžujících domácích limonád.
  • Přelijte s nimi zmrzlinové poháry, palačinky, lívance, wafle nebo rýžový nákyp.

Bylinkové sirupy

Některé aromatické bylinky jako levandule, květ černého bezu, máta, mateřídouška, meduňka či fialky dodají vaší domácí limonádě neotřelou lahodnou chuť.

  • Mátový sirup nebo sirup z mladých smrkových výhonků v chladných dnech příjemně ovoní čaj nebo jiný horký nápoj.
  • Dokonalou vitamínovou bombou je sirup z rakytníku, ale i kořene zázvoru

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč