Nejrychlejší cesta, jak dostat ovoce za zahrádky rovnou do koláče je krambl!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
100
g
ovesné vločky
50
g
máslo
100
g
na kostičky
třtinový cukr
50
g
+ 1–2 lžíce navíc na ovoce
sůl
1
špetka
mandle plátky
60
g
ovoce
500
g
červené zahradní ovoce – jahody, maliny, rybíz (mimo sezonu použijte mražené, předem rozmražené a okapané)
škrob
1
PL
kukuřičný
mouka mandlová
3
PL
nebo mleté mandle
vanilková zmrzlina
nebo vanilková omáčka, zakysaná smetana nebo šlehačka k podávání
Postup
1
Troubu vyhřejte na 200°C. Mouku, vločky, máslo, cukr a sůl dejte do misky a pomocí prstů vypracujte drobenku. Smíchejte s plátky mandlí.
2
Ovoce promíchejte se škrobem a krupicovým cukrem. Na dno zapékací misky nasypte mleté mandle, na ně rozprostřete ovoce. Povrch rovnoměrně posypte drobenkou s mandlemi. Pečte asi 30 minut dozlatova. Nechte 5 minut odpočinout a podávejte vlahé se zmrzlinou, vanilkovou omáčkou, zakysanou smetanou nebo šlehačkou.