0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brusinkový krambl

Brusinkový krambl
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brusinkový krambl

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2790 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 362 g
Tuky 128 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkokyselé brusinky, které jsou plné vitaminů, jsou na zimu ideální, a navíc spolu s křupavou drobenkou jim to moc sluší – zvláště když k nim přidáte ještě smetanu nebo vanilkovou zmrzlinu. 

Suroviny

čerstvé / mražené (povolené)
pomerančová kůra
najemno a šťáva z jednoho pomeranče
dle chuti
mouka pšeničná hladká 150 g
třtinový cukr 150 g
máslo 150 g
vychlazené, na kostky
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 220°C. Brusinky dejte do menšího rendlíku, přilijte pomerančovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte 2 minuty, pak odstavte z plotny a oslaďte medem. Rozdělte do zapékacích misek (my jsme použili 5 misek o průměru 13cm) a nechte vychladnout.

2 Mouku smíchejte v míse s cukrem a pomerančovou kůrou. Přidejte máslo a vše promněte prsty, aby vznikla pěkná drobenka. Pracujte rychle, aby máslo příliš nezměklo. Směs rozdělte do misek s vychladlými brusinkami a dejte do trouby. Po 10 minutách ztlumte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut. Podávejte horké, poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Při slazení myslete na to, že brusinky jsou opravdu kyselé, a tak medem nešetřete. S kramblem si můžete vyhrát, pokud ho chystáte k snídani, přidejte do drobenky ovesné vločky a podávejte ho s hustým jogurtem. Budete-li krambl podávat jako dezert, přimíchejte do drobenky oříšky a vylepšete jej kopečkem vanilkové zmrzliny nebo vanilkovou omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč