Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brusinkový krambl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2790 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 362 g
Tuky 128 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkokyselé brusinky, které jsou plné vitaminů, jsou na zimu ideální, a navíc spolu s křupavou drobenkou jim to moc sluší – zvláště když k nim přidáte ještě smetanu nebo vanilkovou zmrzlinu. 

Suroviny

čerstvé / mražené (povolené)
najemno a šťáva z jednoho pomeranče
dle chuti
třtinový cukr 150 g
máslo 150 g
vychlazené, na kostky
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Brusinky dejte do menšího rendlíku, přilijte pomerančovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte 2 minuty, pak odstavte z plotny a oslaďte medem. Rozdělte do zapékacích misek (my jsme použili 5 misek o průměru 13cm) a nechte vychladnout.

2

Mouku smíchejte v míse s cukrem a pomerančovou kůrou. Přidejte máslo a vše promněte prsty, aby vznikla pěkná drobenka. Pracujte rychle, aby máslo příliš nezměklo. Směs rozdělte do misek s vychladlými brusinkami a dejte do trouby. Po 10 minutách ztlumte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut. Podávejte horké, poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Při slazení myslete na to, že brusinky jsou opravdu kyselé, a tak medem nešetřete. S kramblem si můžete vyhrát, pokud ho chystáte k snídani, přidejte do drobenky ovesné vločky a podávejte ho s hustým jogurtem. Budete-li krambl podávat jako dezert, přimíchejte do drobenky oříšky a vylepšete jej kopečkem vanilkové zmrzliny nebo vanilkovou omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín