0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5326 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 706 g
Tuky 222 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí základní sladké těsto, které můžete rozdrobit i nastrouhat a hned použít. Nebo k němu ještě předtím, než jej nasypete na ovoce, přimíchejte vločky, ořechy, mandle a voňavé koření. Výsledkem je fantastický krambl, který můžete podávat s jogurtem či tvarohem k snídani nebo se zmrzlinou jako dezert.

Suroviny

Základní těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 145 g
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
Na dokončení
rebarbora 2 hrnky
nakrájená na špalíčky
jahody 2 hrnky
pokrájené na kousky
borůvky 1 hrnek
krupicový cukr 1 hrnek
nebo dle chuti
škrob 2 PL
kukuřičný
balzamikový ocet 1 PL
lískové oříšky 0.75 hrnku
pokrájené nahrubo
ovesné vločky 1 hrnek

Postup

1

Suroviny zpracujte rychle rukama nebo v robotu do kompaktního těsta. Rozdělte na poloviny a z každé vyválejte váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie. Jeden váleček dejte ztuhnout do lednice a druhý uložte do mrazáku na příště. Těsto v mrazáku vydrží až 3 měsíce.

2

Troubu předehřejte na 170 °C. V míse promíchejte rebarboru, jahody, borůvky, cukr, škrob a balsamico. Směs vsypte do zapékací misky. 

3

Základní těsto uložené v lednici vyndejte, rozdrobte nebo nastrouhejte nahrubo do misky, přidejte oříšky, vločky a prsty promněte. Směs rovnoměrně nasypte na ovoce a dejte péct do trouby na 30–40 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
K nastrouhanému těstu lze přimíchat vločky (celé i drcené, ovesné, špaldové, pohankové..), ořechy (vlašské, kešú), mandle a nejrůznější semínka (slunečnicová, dýňová, konopná, chia, mák). Kolik a v jakém poměru k základnímu těstu, je na vás a vaší chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit