0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami

4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5326 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 706 g
Tuky 222 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí základní sladké těsto, které můžete rozdrobit i nastrouhat a hned použít. Nebo k němu ještě předtím, než jej nasypete na ovoce, přimíchejte vločky, ořechy, mandle a voňavé koření. Výsledkem je fantastický krambl, který můžete podávat s jogurtem či tvarohem k snídani nebo se zmrzlinou jako dezert.

Suroviny

Základní těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 145 g
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
Na dokončení
rebarbora 2 hrnky
nakrájená na špalíčky
jahody 2 hrnky
pokrájené na kousky
borůvky 1 hrnek
krupicový cukr 1 hrnek
nebo dle chuti
škrob 2 PL
kukuřičný
balzamikový ocet 1 PL
lískové oříšky ¾ hrnku
pokrájené nahrubo

Postup

1

Suroviny zpracujte rychle rukama nebo v robotu do kompaktního těsta. Rozdělte na poloviny a z každé vyválejte váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie. Jeden váleček dejte ztuhnout do lednice a druhý uložte do mrazáku na příště. Těsto v mrazáku vydrží až 3 měsíce.

2

Troubu předehřejte na 170 °C. V míse promíchejte rebarboru, jahody, borůvky, cukr, škrob a balsamico. Směs vsypte do zapékací misky. 

3

Základní těsto uložené v lednici vyndejte, rozdrobte nebo nastrouhejte nahrubo do misky, přidejte oříšky, vločky a prsty promněte. Směs rovnoměrně nasypte na ovoce a dejte péct do trouby na 30–40 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
K nastrouhanému těstu lze přimíchat vločky (celé i drcené, ovesné, špaldové, pohankové..), ořechy (vlašské, kešú), mandle a nejrůznější semínka (slunečnicová, dýňová, konopná, chia, mák). Kolik a v jakém poměru k základnímu těstu, je na vás a vaší chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč