Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami
Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami

3.2/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5326 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 706 g
Tuky 222 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí základní sladké těsto, které můžete rozdrobit i nastrouhat a hned použít. Nebo k němu ještě předtím, než jej nasypete na ovoce, přimíchejte vločky, ořechy, mandle a voňavé koření. Výsledkem je fantastický krambl, který můžete podávat s jogurtem či tvarohem k snídani nebo se zmrzlinou jako dezert.

Náš tip: Jak na rebarboru?

 
Skryt pre seznam

Suroviny

Základní těsto
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
máslo 120 g
změklé
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
Na dokončení
rebarbora 2 hrnky
nakrájená na špalíčky
jahody 2 hrnky
pokrájené na kousky
borůvky 1 hrnek
nebo dle chuti
škrob 2 PL
kukuřičný
balzamikový ocet 1 PL
lískové oříšky ¾ hrnku
pokrájené nahrubo

Postup

1

Suroviny zpracujte rychle rukama nebo v robotu do kompaktního těsta. Rozdělte na poloviny a z každé vyválejte váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie. Jeden váleček dejte ztuhnout do lednice a druhý uložte do mrazáku na příště. Těsto v mrazáku vydrží až 3 měsíce.

2

Troubu předehřejte na 170 °C. V míse promíchejte rebarboru, jahody, borůvky, cukr, škrob a balsamico. Směs vsypte do zapékací misky. 

3

Základní těsto uložené v lednici vyndejte, rozdrobte nebo nastrouhejte nahrubo do misky, přidejte oříšky, vločky a prsty promněte. Směs rovnoměrně nasypte na ovoce a dejte péct do trouby na 30–40 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
K nastrouhanému těstu lze přimíchat vločky (celé i drcené, ovesné, špaldové, pohankové..), ořechy (vlašské, kešú), mandle a nejrůznější semínka (slunečnicová, dýňová, konopná, chia, mák). Kolik a v jakém poměru k základnímu těstu, je na vás a vaší chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín