0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krambl s rebarborou, jahodami a borůvkami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5326 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 706 g
Tuky 222 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí základní sladké těsto, které můžete rozdrobit i nastrouhat a hned použít. Nebo k němu ještě předtím, než jej nasypete na ovoce, přimíchejte vločky, ořechy, mandle a voňavé koření. Výsledkem je fantastický krambl, který můžete podávat s jogurtem či tvarohem k snídani nebo se zmrzlinou jako dezert.

Suroviny

Základní těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 145 g
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
Na dokončení
rebarbora 2 hrnky
nakrájená na špalíčky
jahody 2 hrnky
pokrájené na kousky
borůvky 1 hrnek
krupicový cukr 1 hrnek
nebo dle chuti
škrob 2 PL
kukuřičný
balzamikový ocet 1 PL
lískové oříšky ¾ hrnku
pokrájené nahrubo
ovesné vločky 1 hrnek

Postup

1

Suroviny zpracujte rychle rukama nebo v robotu do kompaktního těsta. Rozdělte na poloviny a z každé vyválejte váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie. Jeden váleček dejte ztuhnout do lednice a druhý uložte do mrazáku na příště. Těsto v mrazáku vydrží až 3 měsíce.

2

Troubu předehřejte na 170 °C. V míse promíchejte rebarboru, jahody, borůvky, cukr, škrob a balsamico. Směs vsypte do zapékací misky. 

3

Základní těsto uložené v lednici vyndejte, rozdrobte nebo nastrouhejte nahrubo do misky, přidejte oříšky, vločky a prsty promněte. Směs rovnoměrně nasypte na ovoce a dejte péct do trouby na 30–40 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
K nastrouhanému těstu lze přimíchat vločky (celé i drcené, ovesné, špaldové, pohankové..), ořechy (vlašské, kešú), mandle a nejrůznější semínka (slunečnicová, dýňová, konopná, chia, mák). Kolik a v jakém poměru k základnímu těstu, je na vás a vaší chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč