Stačí základní sladké těsto, které můžete rozdrobit i nastrouhat a hned použít. Nebo k němu ještě předtím, než jej nasypete na ovoce, přimíchejte vločky, ořechy, mandle a voňavé koření. Výsledkem je fantastický krambl, který můžete podávat s jogurtem či tvarohem k snídani nebo se zmrzlinou jako dezert.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Suroviny zpracujte rychle rukama nebo v robotu do kompaktního těsta. Rozdělte na poloviny a z každé vyválejte váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie. Jeden váleček dejte ztuhnout do lednice a druhý uložte do mrazáku na příště. Těsto v mrazáku vydrží až 3 měsíce.
Troubu předehřejte na 170 °C. V míse promíchejte rebarboru, jahody, borůvky, cukr, škrob a balsamico. Směs vsypte do zapékací misky.
Základní těsto uložené v lednici vyndejte, rozdrobte nebo nastrouhejte nahrubo do misky, přidejte oříšky, vločky a prsty promněte. Směs rovnoměrně nasypte na ovoce a dejte péct do trouby na 30–40 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
K nastrouhanému těstu lze přimíchat vločky (celé i drcené, ovesné, špaldové, pohankové..), ořechy (vlašské, kešú), mandle a nejrůznější semínka (slunečnicová, dýňová, konopná, chia, mák). Kolik a v jakém poměru k základnímu těstu, je na vás a vaší chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fialové mlsání aneb Ty nejlepší borůvkové dezerty. Ochutnejte cheesecake s bílou čokoládou, zapečenou kaši a další (35 receptů )
- Jak si poradit s úrodou jahod aneb Nejlepší jahodové dorty a koláče nemusí zabrat moře času(24 receptů )
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )