Broskvovo-malinový krambl

Broskvovo-malinový krambl

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3383 kcal
Bílkoviny 29 g
Cukr 349 g
Tuky 190 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohár Melba, který vytvořil slavný šéfkuchař Auguste Escoffier, obsahuje broskve, zmrzlinu a malinovou omáčku. My jsme chutě známého poháru přetvořili na křupavé a teplé blaho na lžičku.

Suroviny

broskve 8 ks
zralé / 1 konzerva kompotovaných
maliny 250 g
čerstvé
hnědý cukr 125 g
světlý
skořice 2.5 ČL
mletá
máslo 175 g
vanilkový extrakt 1 ČL
kokos 65 g
strouhaný + 2 lžíce na posypání
mouka pšeničná hladká 150 g
muškátový oříšek špetka

1 Troubu předehřejte na 180°C. Čerstvé broskve vypeckujte a nakrájejte na kusy nad mísou, která zachytí unikající šťávu. Pokud používáte kompotované ovoce, nechte je mírně okapat. K broskvím do mísy přidejte maliny, 25 g cukru, 2 lžičky mleté skořice a 30 g másla na kostičky. Společně jemně promíchejte. Ochucené ovoce rozprostřete do zapékací nádoby.

2 V rendlíku rozehřejte zbytek másla a ochuťte ho vanilkovým extraktem. Zbývajících 100 g cukru, 1/2 lžičky skořice, kokos, hladkou mouku a muškátový oříšek dejte do čisté mísy, promíchejte a zalijte rozpuštěným máslem s vanilkou. Pomocí vidličky směs promíchejte, pak prsty zpracujte do konzistence drobenky.

3 Drobenku navrstvěte na ovoce v zapékací nádobě, posypte zbylými 2 lžícemi kokosu a vložte do trouby. Pečte 35–40 minut, až ovoce pustí šťávu a vršek zezlátne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit