0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Broskvovo-malinový krambl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3383 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 349 g
Tuky 190 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohár Melba, který vytvořil slavný šéfkuchař Auguste Escoffier, obsahuje broskve, zmrzlinu a malinovou omáčku. My jsme chutě známého poháru přetvořili na křupavé a teplé blaho na lžičku.

Suroviny

zralé nebo 1 konzerva kompotovaných
maliny 250 g
čerstvé
hnědý cukr 125 g
světlý
skořice 2,5 ČL
mletá
máslo 175 g
vanilkový extrakt 1 ČL
kokos 65 g
strouhaný + 2 lžíce na posypání
mouka pšeničná hladká 150 g
muškátový oříšek špetka

1 Troubu předehřejte na 180°C. Čerstvé broskve vypeckujte a nakrájejte na kusy nad mísou, která zachytí unikající šťávu. Pokud používáte kompotované ovoce, nechte je mírně okapat. K broskvím do mísy přidejte maliny, 25 g cukru, 2 lžičky mleté skořice a 30 g másla na kostičky. Společně jemně promíchejte. Ochucené ovoce rozprostřete do zapékací nádoby.

2 V rendlíku rozehřejte zbytek másla a ochuťte ho vanilkovým extraktem. Zbývajících 100 g cukru, 1/2 lžičky skořice, kokos, hladkou mouku a muškátový oříšek dejte do čisté mísy, promíchejte a zalijte rozpuštěným máslem s vanilkou. Pomocí vidličky směs promíchejte, pak prsty zpracujte do konzistence drobenky.

3 Drobenku navrstvěte na ovoce v zapékací nádobě, posypte zbylými 2 lžícemi kokosu a vložte do trouby. Pečte 35–40 minut, až ovoce pustí šťávu a vršek zezlátne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč