Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Broskvovo-malinový krambl

Pohár Melba, který vytvořil slavný šéfkuchař Auguste Escoffier, obsahuje broskve, zmrzlinu a malinovou omáčku. My jsme chutě známého poháru přetvořili na křupavé a teplé blaho na lžičku.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Britská

Ingredience

    • 8 zralých broskví nebo případně 1 větší konzerva kompotovaných
    • 250 g čerstvých malin
    • 125 g světlého hnědého cukru
    • 2 a 1/2 lžičky mleté skořice
    • 175 g másla
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 65 g strouhaného kokosu + 2 lžíce navíc na posypání
    • 150 g hladké mouky
    • špetka muškátového oříšku

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Čerstvé broskve vypeckujte a nakrájejte na kusy nad mísou, která zachytí unikající šťávu. Pokud používáte kompotované ovoce, nechte je mírně okapat. K broskvím do mísy přidejte maliny, 25 g cukru, 2 lžičky mleté skořice a 30 g másla na kostičky. Společně jemně promíchejte. Ochucené ovoce rozprostřete do zapékací nádoby.

2 V rendlíku rozehřejte zbytek másla a ochuťte ho vanilkovým extraktem. Zbývajících 100 g cukru, 1/2 lžičky skořice, kokos, hladkou mouku a muškátový oříšek dejte do čisté mísy, promíchejte a zalijte rozpuštěným máslem s vanilkou. Pomocí vidličky směs promíchejte, pak prsty zpracujte do konzistence drobenky.

3 Drobenku navrstvěte na ovoce v zapékací nádobě, posypte zbylými 2 lžícemi kokosu a vložte do trouby. Pečte 35–40 minut, až ovoce pustí šťávu a vršek zezlátne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tříbarevný trifle

Banánovo-karamelový koláč

Žemlovka s rebarborou a vanilkovým krémem

Pistáciovo-třešňový ‚bakewell‘ koláč

Sticky toffee pudding se zázvorem

REKLAMA

Přidat komentář