Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Broskvovo-malinový krambl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3383 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 349 g
Tuky 190 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohár Melba, který vytvořil slavný šéfkuchař Auguste Escoffier, obsahuje broskve, zmrzlinu a malinovou omáčku. My jsme chutě známého poháru přetvořili na křupavé a teplé blaho na lžičku.

Suroviny

zralé nebo 1 konzerva kompotovaných
maliny 250 g
čerstvé
hnědý cukr 125 g
světlý
skořice 2,5 ČL
mletá
máslo 175 g
vanilkový extrakt 1 ČL
kokos 65 g
strouhaný + 2 lžíce na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Čerstvé broskve vypeckujte a nakrájejte na kusy nad mísou, která zachytí unikající šťávu. Pokud používáte kompotované ovoce, nechte je mírně okapat. K broskvím do mísy přidejte maliny, 25 g cukru, 2 lžičky mleté skořice a 30 g másla na kostičky. Společně jemně promíchejte. Ochucené ovoce rozprostřete do zapékací nádoby.

2

V rendlíku rozehřejte zbytek másla a ochuťte ho vanilkovým extraktem. Zbývajících 100 g cukru, 1/2 lžičky skořice, kokos, hladkou mouku a muškátový oříšek dejte do čisté mísy, promíchejte a zalijte rozpuštěným máslem s vanilkou. Pomocí vidličky směs promíchejte, pak prsty zpracujte do konzistence drobenky.

3

Drobenku navrstvěte na ovoce v zapékací nádobě, posypte zbylými 2 lžícemi kokosu a vložte do trouby. Pečte 35–40 minut, až ovoce pustí šťávu a vršek zezlátne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...