Pohár Melba, který vytvořil slavný šéfkuchař Auguste Escoffier, obsahuje broskve, zmrzlinu a malinovou omáčku. My jsme chutě známého poháru přetvořili na křupavé a teplé blaho na lžičku.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Čerstvé broskve vypeckujte a nakrájejte na kusy nad mísou, která zachytí unikající šťávu. Pokud používáte kompotované ovoce, nechte je mírně okapat. K broskvím do mísy přidejte maliny, 25 g cukru, 2 lžičky mleté skořice a 30 g másla na kostičky. Společně jemně promíchejte. Ochucené ovoce rozprostřete do zapékací nádoby.
V rendlíku rozehřejte zbytek másla a ochuťte ho vanilkovým extraktem. Zbývajících 100 g cukru, 1/2 lžičky skořice, kokos, hladkou mouku a muškátový oříšek dejte do čisté mísy, promíchejte a zalijte rozpuštěným máslem s vanilkou. Pomocí vidličky směs promíchejte, pak prsty zpracujte do konzistence drobenky.
Drobenku navrstvěte na ovoce v zapékací nádobě, posypte zbylými 2 lžícemi kokosu a vložte do trouby. Pečte 35–40 minut, až ovoce pustí šťávu a vršek zezlátne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Broskve a nektarinky: 32 skvělých receptů, které vám osladí život(32 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )