Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krambl s jahodami a nektarinkami

Krambl s jahodami a nektarinkami

4.1/5 Počet hodnocení: 103
Do hodiny Velmi snadné Na 8 mističek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3001 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 391 g
Tuky 126 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný na přípravu, božský na chuť... A skoro bez těsta!

Související recepty

Suroviny

omyté
jahody 500 g
omyté
škrob 1 PL
vyškrábnutá dřeň
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 100 g
máslo 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C.

2

Nektarinky vypeckujte a nakrájejte na kostky, jahody překrojte napůl, větší na čtvrtky. Ovoce dejte do mísy a promíchejte s cukrem, smetanou, škrobem, vanilkou a brandy. Směs rovnoměrně rozdělte do žáruvzdorných misek.

3

Na drobenku smíchejte a promněte všechny ingredience a směsí posypte ovoce v miskách. Dejte péct do trouby na zhruba 30 minut. 

CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?

  • Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
  • Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao. 
  • Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte. 
  • Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...