Snadný na přípravu, božský na chuť... A skoro bez těsta!
Suroviny
nektarinka
750
g
omyté
jahody
500
g
omyté
krupicový cukr
4
PL
smetana ke šlehání
60
ml
škrob
1
PL
vanilkový lusk
1
ks
vyškrábnutá dřeň
brandy
2
PL
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá
100
g
máslo
100
g
krupicový cukr
50
g
marcipán
100
g
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C.
2
Nektarinky vypeckujte a nakrájejte na kostky, jahody překrojte napůl, větší na čtvrtky. Ovoce dejte do mísy a promíchejte s cukrem, smetanou, škrobem, vanilkou a brandy. Směs rovnoměrně rozdělte do žáruvzdorných misek.
3
Na drobenku smíchejte a promněte všechny ingredience a směsí posypte ovoce v miskách. Dejte péct do trouby na zhruba 30 minut.
CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?
- Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
- Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao.
- Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte.
- Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Poklady z letní zahrádky: Nejlepší jednoduché buchty s ovocem(23 receptů )
- Někdo to rád horké!(14 receptů )
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )
- Broskve a nektarinky: 32 skvělých receptů, které vám osladí život(32 receptů )
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )
- Jahodové dezerty z celého světa, které musíte ochutnat(24 receptů )