Základní rizoto z trouby

Základní rizoto z trouby

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (51)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2293 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 347 g
Tuky 54 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a chutné rizoto je základem mnoha variant. Přidat můžete například houby, kuřecí maso nebo špenát.

Suroviny

rýže arborio 370 g
lze nahradit jinou rýží na rizoto
vývar kuřecí 1120 ml
horký
parmazán 80 g
strouhaný
máslo 40 g
nakrájené
sůl mořská
pepř mletý
drcený

1 Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na rovné čisté ploše přeberte rýži, potom ji nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte.

2 Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí, pokud ji máte k dispozici). Pečte čtyřicet minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř al dente (tvrdá na skus). Jemně vmíchejte parmazán, nakrájené máslo, sůl a pepř a ihned neste na stůl.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

Vyzkoušejte také:

Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

Více

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

Více

Pečené rizoto s kuřecím masem

Pečené rizoto s kuřecím masem

Více

Pečené rizoto s houbami

Pečené rizoto s houbami

Více

Další recept na rizoto najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...

Obchod Apetit