Jednoduché a chutné rizoto je základem mnoha variant. Přidat můžete například houby, kuřecí maso nebo špenát.
Suroviny
1 Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na rovné čisté ploše přeberte rýži, potom ji nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte.
2 Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí, pokud ji máte k dispozici). Pečte čtyřicet minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř al dente (tvrdá na skus). Jemně vmíchejte parmazán, nakrájené máslo, sůl a pepř a ihned neste na stůl.
NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.
Vyzkoušejte také:
Další recept na rizoto najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.