Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní rizoto (risotto bianco)
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 64
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2293 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 347 g
Tuky 54 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a chutné rizoto je základem pro mnoho dalších variant. Přidat můžete například houby, kuřecí maso nebo špenát. Recept na základní rizoto, které připravíte v troubě, si určitě osvojte, protože právě díky němu se vám otvírá široká škála dalších chutných variant.

Suroviny

rýže arborio 370 g
lze nahradit jinou rýží na rizoto
vývar kuřecí 1 120 ml
horký
strouhaný
nakrájené
sůl mořská
pepř
drcený

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Na rovné čisté ploše přeberte rýži, potom ji nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte.

3

Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí, pokud ji máte k dispozici).

4

Pečte čtyřicet minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř al dente (tvrdá na skus). Jemně vmíchejte parmazán, nakrájené máslo, sůl a pepř a ihned neste na stůl.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín