0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1851 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 327 g
Tuky 33 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající rizoto, které ocení všichni milovníci hub. 

Suroviny

lesní houby 30 g
sušené
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
malá, jemně nasekaná
česnek 2 stroužky
prolisované
tymián 2 ČL
lístky
tymián
lístky, na ozdobu
rýže 350 g
na rizoto
vývar zeleninový 750 ml
horký, i z kostky
strouhaný
hobliny k podávání
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Houby v míse přelijte 430 ml hor­ké vody a nechte je deset minut bobtnat. Mezitím zahřejte olej na pánvi nebo v rendlíku (můžete i v troubě) a dvě minuty na něm pečte cibulku, až začne měknout. Přidejte česnek. Ještě minutu smažte.

2 Troubu zahřejte na 190/170 °C. Sceďte houby – tekutinu uschovejte – a nasekejte je. Do pánve s cibul­kou a česnekem přidejte houby, tymián a rýži. Důkladně promíchejte. Přelijte vodou z hub, vývarem a vínem a přiveďte k varu.

3 Osolte a opepřete, přikryjte a pečte v troubě asi pětadvacet minut, až bude rýže hotová a tekutina se vsákne. Vmíchejte strouhaný parmazán, případně dochuťte. Před podáváním rizoto posyp­te parmazánovými hoblinami a lístky tymiánu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.62

Eva Pasková

Moc dobré rizoto - receptu neuškodilo ani když jsem zaměnila čerstvý tymián za sušený. Příprava v troubě je navíc neuvěřitelně pohodlná!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč