Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3449 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 434 g
Tuky 92 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto bez hlídání? Není to sen. Máme pro vás recept!

Suroviny

rýže kulatozrnná 370 g
na rizoto, např. arborio
vývar kuřecí 1 120 ml
horký
nakrájené na kousky
sůl
mořská
pepř
drcený černý
olivový olej 1 PL
mražený hrášek 500 g
povolený
ricotta 200 g
strouhaný + trocha hoblin navíc na ozdobu

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22x30 cm a objemu alespoň 2,5 litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte. Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí), vložte do trouby a pečte 30–40 minut nebo tak dlouho, než se většina vývaru vstřebá a rýže bude uvnitř al dente. Rýži čas od času zkontrolujte, abyste ji nerozvařili.

2

Kuře osolte a opepřete a opečte na lžíci olivového oleje, aby bylo pěkně propečené a dozlatova. Přihoďte k němu do pánve hrášek a špenát a krátce prohřejte a promíchejte. Ricottu smíchejte s parmazánem. Obsah pánve společně s máslem a směsí obou sýrů vmíchejte do rýže. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu.

NĚCO NAVÍC
Část vývaru (zhruba 120 ml) můžete nahradit suchým bílým vínem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...