Italské rizoto z trouby

Italské rizoto z trouby

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3449 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 434 g
Tuky 92 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto bez hlídání? Není to sen. Máme pro vás recept!

Související recepty

Suroviny

rýže kulatozrnná 370 g
na rizoto, např. arborio
vývar kuřecí 1120 ml
horký
kuřecí prsa 2 ks
nakrájené na kousky
sůl
mořská
pepř
drcený černý
olivový olej 1 PL
mražený hrášek 500 g
povolený
mražený listový špenát 250 g
povolený
ricotta 200 g
parmazán 80 g
strouhaný + trocha hoblin navíc na ozdobu
máslo 2 PL

1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22x30 cm a objemu alespoň 2,5 litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte. Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí), vložte do trouby a pečte 30–40 minut nebo tak dlouho, než se většina vývaru vstřebá a rýže bude uvnitř al dente. Rýži čas od času zkontrolujte, abyste ji nerozvařili.

2 Kuře osolte a opepřete a opečte na lžíci olivového oleje, aby bylo pěkně propečené a dozlatova. Přihoďte k němu do pánve hrášek a špenát a krátce prohřejte a promíchejte. Ricottu smíchejte s parmazánem. Obsah pánve společně s máslem a směsí obou sýrů vmíchejte do rýže. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu.

NĚCO NAVÍC
Část vývaru (zhruba 120 ml) můžete nahradit suchým bílým vínem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit