Rizoto bez hlídání? Není to sen. Máme pro vás recept!
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22x30 cm a objemu alespoň 2,5 litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte. Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí), vložte do trouby a pečte 30–40 minut nebo tak dlouho, než se většina vývaru vstřebá a rýže bude uvnitř al dente. Rýži čas od času zkontrolujte, abyste ji nerozvařili.
2 Kuře osolte a opepřete a opečte na lžíci olivového oleje, aby bylo pěkně propečené a dozlatova. Přihoďte k němu do pánve hrášek a špenát a krátce prohřejte a promíchejte. Ricottu smíchejte s parmazánem. Obsah pánve společně s máslem a směsí obou sýrů vmíchejte do rýže. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu.
NĚCO NAVÍC
Část vývaru (zhruba 120 ml) můžete nahradit suchým bílým vínem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 nejlepších italských receptů(36 receptů)
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů)
- Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty(29 receptů)
- Jak na dokonale krémové italské rizoto plus 15 receptů(15 receptů)