
Italské rizoto z trouby
Rizoto bez hlídání? Není to sen. Máme pro vás recept!
Ingredience
- 370 g kulatozrnné rýže na rizoto, např. arborio
- 1120 ml kuřecího vývaru, horkého
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- mořská sůl a drcený černý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 g mraženého hrášku, povoleného
- 250 g mraženého listového špenátu, povoleného
- 200 g ricotty
- 80 g parmazánu + hoblinky na ozdobu
- 1–2 lžíce másla
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22x30 cm a objemu alespoň 2,5 litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte. Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí), vložte do trouby a pečte 30–40 minut nebo tak dlouho, než se většina vývaru vstřebá a rýže bude uvnitř al dente. Rýži čas od času zkontrolujte, abyste ji nerozvařili.
2 Kuře osolte a opepřete a opečte na lžíci olivového oleje, aby bylo pěkně propečené a dozlatova. Přihoďte k němu do pánve hrášek a špenát a krátce prohřejte a promíchejte. Ricottu smíchejte s parmazánem. Obsah pánve společně s máslem a směsí obou sýrů vmíchejte do rýže. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu.
NĚCO NAVÍC
Část vývaru (zhruba 120 ml) můžete nahradit suchým bílým vínem.
Přidat komentář