Bylinkové kuřecí rizoto z trouby

Bylinkové kuřecí rizoto z trouby

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3617 kcal
Bílkoviny 172 g
Cukr 433 g
Tuky 107 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Příprava v troubě vám ušetří stání u sporáku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
velká, nahrubo nakrájená
rýže 400 g
(carnaroli, arborio)
kadeřávek 100 g
kadeřavá kapusta nakrájená na nudličky
česnek 2 stroužky
nadrobno
víno bílé 175 ml
suché
vývar kuřecí 1.4 l
kuřecí prsa 300 g
nakrájená na sousta
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
kůra a šťáva z biocitronu
parmazán 100 g
strouhaný
smetana ke šlehání 100 ml
tymián 3 snítky
lístky
petrželka svazek
nasekaná
estragon hrst
nasekaný

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V širokém kastrolu s ohnivzdornými uchy na směsi oleje a másla opékejte cibuli na malém plameni asi 6 minut dosklovita. Přidejte rýži, kadeřávek a česnek a míchejte další 2 minuty, až rýže lehce zprůhlední. Zvyšte plamen, zastříkněte vínem a míchejte, až se všechna tekutina vstřebá. Pak zalijte vroucím vývarem, přidejte kuře pokrájené na sousta, osolte a opepřete.

2 Přiklopte a duste v troubě 30–35 minut, až bude rýže měkká a kuře hotové. Přidejte citronovou kůru a šťávu, parmazán a smetanu. Zlehka vmíchejte bylinky, případně dosolte a podávejte.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit