0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinkové kuřecí rizoto z trouby

Bylinkové kuřecí rizoto z trouby

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3623 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 434 g
Tuky 107 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava v troubě vám ušetří stání u sporáku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
velká, nahrubo nakrájená
rýže 400 g
(carnaroli, arborio)
kadeřavá kapusta nakrájená na nudličky
česnek 2 stroužky
nadrobno
suché
vývar kuřecí 1,4 l
nakrájená na kousky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kůra a šťáva z biocitronu
strouhaný
tymián 3 snítky
lístky
petrželka 1 svazek
nasekaná
estragon 1 hrst
nasekaný

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V širokém kastrolu s ohnivzdornými uchy na směsi oleje a másla opékejte cibuli na malém plameni asi 6 minut dosklovita. Přidejte rýži, kadeřávek a česnek a míchejte další 2 minuty, až rýže lehce zprůhlední. Zvyšte plamen, zastříkněte vínem a míchejte, až se všechna tekutina vstřebá. Pak zalijte vroucím vývarem, přidejte kuře pokrájené na sousta, osolte a opepřete.

2 Přiklopte a duste v troubě 30–35 minut, až bude rýže měkká a kuře hotové. Přidejte citronovou kůru a šťávu, parmazán a smetanu. Zlehka vmíchejte bylinky, případně dosolte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč