Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3623 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 434 g
Tuky 107 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava v troubě vám ušetří stání u sporáku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká, nahrubo nakrájená
rýže 400 g
(carnaroli, arborio)
kadeřavá kapusta nakrájená na nudličky
česnek 2 stroužky
nadrobno
suché
vývar kuřecí 1,4 l
nakrájená na kousky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kůra a šťáva z biocitronu
strouhaný
tymián 3 snítky
lístky
petrželka 1 svazek
nasekaná
estragon 1 hrst
nasekaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V širokém kastrolu s ohnivzdornými uchy na směsi oleje a másla opékejte cibuli na malém plameni asi 6 minut dosklovita. Přidejte rýži, kadeřávek a česnek a míchejte další 2 minuty, až rýže lehce zprůhlední. Zvyšte plamen, zastříkněte vínem a míchejte, až se všechna tekutina vstřebá. Pak zalijte vroucím vývarem, přidejte kuře pokrájené na sousta, osolte a opepřete.

2

Přiklopte a duste v troubě 30–35 minut, až bude rýže měkká a kuře hotové. Přidejte citronovou kůru a šťávu, parmazán a smetanu. Zlehka vmíchejte bylinky, případně dosolte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín