0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybrat rýži na rizoto

rizoto s krevetami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Podařené italské rizoto je krémové, vyladěné chuti a i přes jeho kašovitou konzistenci v něm poznáte každé jednotlivé zrnko, které musí být lehce na skus a nesmí se rozpadat.

 
  • Při přípravě rizota je nejdůležitější kvalita rýže. Nikdy ho neuvaříte z tenkých a špičatých zrnek rýže basmati. Mají sklovitý povrch a při vaření se neslepí. Na pravou italskou legendu potřebujete kulatou rýži, která má vysoký obsah škrobu a středně jemná zrna.
  • Rizotová rýže se prodává v různé kvalitě, vždy ji však poznáte podle charakteristických kulatých zrn, která by v hotovém pokrmu měla zůstat celá. Konzistence rizota však díky vysokému obsahu škrobu bude krémová. Na vaření použijte kastrol se silným dnem, aby se tekutina mohla dobře odpařovat a rýže se nepřichytla.
  • Uvařte si třeba rizoto se špenátem a houbami.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč