0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybrat rýži na rizoto

rizoto s krevetami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Podařené italské rizoto je krémové, vyladěné chuti a i přes jeho kašovitou konzistenci v něm poznáte každé jednotlivé zrnko, které musí být lehce na skus a nesmí se rozpadat.

 
  • Při přípravě rizota je nejdůležitější kvalita rýže. Nikdy ho neuvaříte z tenkých a špičatých zrnek rýže basmati. Mají sklovitý povrch a při vaření se neslepí. Na pravou italskou legendu potřebujete kulatou rýži, která má vysoký obsah škrobu a středně jemná zrna.
  • Rizotová rýže se prodává v různé kvalitě, vždy ji však poznáte podle charakteristických kulatých zrn, která by v hotovém pokrmu měla zůstat celá. Konzistence rizota však díky vysokému obsahu škrobu bude krémová. Na vaření použijte kastrol se silným dnem, aby se tekutina mohla dobře odpařovat a rýže se nepřichytla.
  • Uvařte si třeba rizoto se špenátem a houbami.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč