Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybrat rýži na rizoto

rizoto s krevetami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Podařené italské rizoto je krémové, vyladěné chuti a i přes jeho kašovitou konzistenci v něm poznáte každé jednotlivé zrnko, které musí být lehce na skus a nesmí se rozpadat.

 
  • Při přípravě rizota je nejdůležitější kvalita rýže. Nikdy ho neuvaříte z tenkých a špičatých zrnek rýže basmati. Mají sklovitý povrch a při vaření se neslepí. Na pravou italskou legendu potřebujete kulatou rýži, která má vysoký obsah škrobu a středně jemná zrna.
  • Rizotová rýže se prodává v různé kvalitě, vždy ji však poznáte podle charakteristických kulatých zrn, která by v hotovém pokrmu měla zůstat celá. Konzistence rizota však díky vysokému obsahu škrobu bude krémová. Na vaření použijte kastrol se silným dnem, aby se tekutina mohla dobře odpařovat a rýže se nepřichytla.
  • Uvařte si třeba rizoto se špenátem a houbami.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč