Zapečená rýže s mletým masem zahřeje v chladných dubnových dnech celou rodinu, o vrchní sýrovou krustu se ale budete dělit jen neradi. Stejným způsobem můžete také zpracovat zbylé rizoto, které už druhý den nechcete jíst. V takovém případě se držte postupu až od bodu č. 6 a dále pokračujte podle receptu.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte větší pekáč olejem.
Lžíci oleje rozehřejte na velké pánvi, přidejte nakrájenou slaninu a opékejte, až začne zlátnout.
Pak přidejte cibuli a opékejte cca 5 minut, až začne měknout, vmíchejte česnek a bobkový list.
Zvyšte trochu plamen a vsypte mleté hovězí, opékejte a vařečkou rozrušujte na pánvi hrudky masa. Opékejte, dokud hovězí nezezlátne a nevypaří se všechna voda.
Snižte plamen, vmíchejte kari, rýži a protlak. Pak přilijte horký vývar a passatu, osolte, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
Mezitím smíchejte 100 g čedaru, rozšlehané vejce a trochu soli a pepře.
Do rýže přidejte rozšlehané vejce se sýrem a promíchejte.
Rýži vyklopte do vymazaného pekáčku a dejte do trouby na 20 minut.
Po dvaceti minutách promíchejte a povrch posypte zbytkem čedaru a vším parmazánem. Pečte dalších 10 minut, až se sýr rozteče a povrch zezlátne.
Vyndejte z trouby, nechte před servírováním 15 minut odpočinout a podávejte. Vhodným doprovodem je zelený salát s jednoduchou zálivkou.