Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýže z trouby s mletým masem
Rýže z trouby s mletým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýže z trouby s mletým masem

4.2/5 Počet hodnocení: 89
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5220 kcal
Bílkoviny 339 g
Sacharidy 467 g
Tuky 202 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečená rýže s mletým masem zahřeje v chladných dubnových dnech celou rodinu, o vrchní sýrovou krustu se ale budete dělit jen neradi. Stejným způsobem můžete také zpracovat zbylé rizoto, které už druhý den nechcete jíst. V takovém případě se držte postupu až od bodu č. 6 a dále pokračujte podle receptu.

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ navíc na vymazání
slanina 200 g
na kostičky
najemno
česnek 2 stroužky
podrcené
kari koření 1 ČL
rýže dlouhozrnná 350 g
vývar hovězí 700 ml
horký, nebo o něco víc (podle potřeby)
rajčatová passata - pyré 680 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 200 g
nastrouhaný
vejce 3 ks
rozšlehané
nastrouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte větší pekáč olejem.

2

Lžíci oleje rozehřejte na velké pánvi, přidejte nakrájenou slaninu a opékejte, až začne zlátnout.

3

Pak přidejte cibuli a opékejte cca 5 minut, až začne měknout, vmíchejte česnek a bobkový list.

4

Zvyšte trochu plamen a vsypte mleté hovězí, opékejte a vařečkou rozrušujte na pánvi hrudky masa. Opékejte, dokud hovězí nezezlátne a nevypaří se všechna voda.

5

Snižte plamen, vmíchejte kari, rýži a protlak. Pak přilijte horký vývar a passatu, osolte, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

6

Mezitím smíchejte 100 g čedaru, rozšlehané vejce a trochu soli a pepře.

7

Do rýže přidejte rozšlehané vejce se sýrem a promíchejte.

8

Rýži vyklopte do vymazaného pekáčku a dejte do trouby na 20 minut.

9

Po dvaceti minutách promíchejte a povrch posypte zbytkem čedaru a vším parmazánem. Pečte dalších 10 minut, až se sýr rozteče a povrch zezlátne.

10

Vyndejte z trouby, nechte před servírováním 15 minut odpočinout a podávejte. Vhodným doprovodem je zelený salát s jednoduchou zálivkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...