Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýže z trouby s mletým masem
Rýže z trouby s mletým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýže z trouby s mletým masem

4.3/5 Počet hodnocení: 87
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5220 kcal
Bílkoviny 339 g
Sacharidy 467 g
Tuky 202 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečená rýže s mletým masem zahřeje v chladných dubnových dnech celou rodinu, o vrchní sýrovou krustu se ale budete dělit jen neradi. Stejným způsobem můžete také zpracovat zbylé rizoto, které už druhý den nechcete jíst. V takovém případě se držte postupu až od bodu č. 6 a dále pokračujte podle receptu.

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ navíc na vymazání
slanina 200 g
na kostičky
najemno
česnek 2 stroužky
podrcené
kari koření 1 ČL
rýže dlouhozrnná 350 g
vývar hovězí 700 ml
horký, nebo o něco víc (podle potřeby)
rajčatová passata - pyré 680 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 200 g
nastrouhaný
vejce 3 ks
rozšlehané
nastrouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte větší pekáč olejem.

2

Lžíci oleje rozehřejte na velké pánvi, přidejte nakrájenou slaninu a opékejte, až začne zlátnout.

3

Pak přidejte cibuli a opékejte cca 5 minut, až začne měknout, vmíchejte česnek a bobkový list.

4

Zvyšte trochu plamen a vsypte mleté hovězí, opékejte a vařečkou rozrušujte na pánvi hrudky masa. Opékejte, dokud hovězí nezezlátne a nevypaří se všechna voda.

5

Snižte plamen, vmíchejte kari, rýži a protlak. Pak přilijte horký vývar a passatu, osolte, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

6

Mezitím smíchejte 100 g čedaru, rozšlehané vejce a trochu soli a pepře.

7

Do rýže přidejte rozšlehané vejce se sýrem a promíchejte.

8

Rýži vyklopte do vymazaného pekáčku a dejte do trouby na 20 minut.

9

Po dvaceti minutách promíchejte a povrch posypte zbytkem čedaru a vším parmazánem. Pečte dalších 10 minut, až se sýr rozteče a povrch zezlátne.

10

Vyndejte z trouby, nechte před servírováním 15 minut odpočinout a podávejte. Vhodným doprovodem je zelený salát s jednoduchou zálivkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč