Rýže z trouby s mletým masem

Rýže z trouby s mletým masem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5220 kcal
Bílkoviny 339 g
Cukr 467 g
Tuky 202 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžový pekáček zahřeje v chladných dubnových dnech celou rodinu, o zapečenou sýrovou vrstvu se ale budete dělit jen neradi...

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ navíc na vymazání
slanina 200 g
nakrájené na kostičky
cibule 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
podrcené
bobkový list 1 ks
hovězí maso mleté 500 g
kari koření 1 ČL
mleté
rýže dlouhozrnná 350 g
rajčatový protlak 3 PL
vývar hovězí 700 ml
horký, nebo o něco víc (podle potřeby)
rajčatová passata 680 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 200 g
nastrouhaný
vejce 3 ks
rozšlehané
parmazán 50 g
nastrouhaný

1 Předehřejte troubu na 200°C a vymažte větší pekáč olejem.

Lžíci oleje rozehřejte na velké pánvi, přidejte nakrájenou slaninu a opékejte, až začne zlátnout. Pak přidejte cibuli a opékejte cca 5 minut, až začne měknout, vmíchejte česnek a bobkový list. Zvyšte trochu plamen a vsypte mleté hovězí, opékejte a vařečkou rozrušujte na pánvi hrudky masa. Opékejte, dokud hovězí nezezlátne a nevypaří se všechna voda. Snižte plamen, vmíchejte kari, rýži a protlak. Pak přilijte horký vývar a passatu, osolte, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

3 Mezitím smíchejte 100 g čedaru, rozšlehané vejce a trochu soli a pepře. Do rýže přidejte rozšlehané vejce se sýrem a promíchejte. Rýži vyklopte do vymazaného pekáčku a dejte do trouby na 20 minut. Po dvaceti minutách promíchejte a povrch posypte zbytkem čedaru a vším parmazánem. Pečte dalších 10 minut, až se sýr rozteče a povrch zezlátne. Vyndejte z trouby, nechte před servírováním 15 minut odpočinout a podávejte. Vhodným doprovodem je zelený salát s jednoduchou zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit