Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýže z trouby s mletým masem

Rýžový pekáček zahřeje v chladných dubnových dnech celou rodinu, o zapečenou sýrovou vrstvu se ale budete dělit jen neradi...

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Rýže

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje + na vymazání
    • 200 g slaniny, nakrájené na kostičky
    • 1 cibule, nasekaná najemno
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 1 bobkový list
    • 500 g mletého hovězího masa
    • 1 lžička mletého kari koření
    • 350 g dlouhozrnné rýže
    • 3 lžíce rajčatového protlaku
    • 700 ml hovězího horkého vývaru (nebo o něco víc podle potřeby), horkého
    • 680 g rajčatové passaty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 g čedaru, nastrouhaného
    • 3 vejce, rozšlehaná
    • 50 g parmazánu, nastrouhaného

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C a vymažte větší pekáč olejem.

Lžíci oleje rozehřejte na velké pánvi, přidejte nakrájenou slaninu a opékejte, až začne zlátnout. Pak přidejte cibuli a opékejte cca 5 minut, až začne měknout, vmíchejte česnek a bobkový list. Zvyšte trochu plamen a vsypte mleté hovězí, opékejte a vařečkou rozrušujte na pánvi hrudky masa. Opékejte, dokud hovězí nezezlátne a nevypaří se všechna voda. Snižte plamen, vmíchejte kari, rýži a protlak. Pak přilijte horký vývar a passatu, osolte, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

3 Mezitím smíchejte 100 g čedaru, rozšlehané vejce a trochu soli a pepře. Do rýže přidejte rozšlehané vejce se sýrem a promíchejte. Rýži vyklopte do vymazaného pekáčku a dejte do trouby na 20 minut. Po dvaceti minutách promíchejte a povrch posypte zbytkem čedaru a vším parmazánem. Pečte dalších 10 minut, až se sýr rozteče a povrch zezlátne. Vyndejte z trouby, nechte před servírováním 15 minut odpočinout a podávejte. Vhodným doprovodem je zelený salát s jednoduchou zálivkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové arancini

Rýžový pudink s karamelovými jablky

Přidat komentář