Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem

Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 sendviče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4528 kcal
Bílkoviny 297 g
Cukr 317 g
Tuky 226 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte po ruce avokádo, můžete je nahradit trochou majonézy – sendvič bude také chutný, ale už ne tak zdravý.

Suroviny

avokádo 0.5 ks
dužina
sůl
citronová štáva
trocha
tuňák (konzerva) 1 konzerva
ve vlastní šťávě, okapaný
toustový chléb 4 plátky
celozrnný
čedar 4 plátky
rajčata 2 ks
na plátky
bazalka
čerstvé lístky
máslo
na opékání

Postup

1

V míse rozmačkejte vidličkou avokádo s troškou soli a citronové šťávy. Přidejte tuňáka a promíchejte.

2

Na spodní krajíce chleba vložte po plátku sýra, na sýr natřete tuňákovo-avokádovou pomazánku, na ni položte plátky rajčete, pár lístků bazalky, přidejte další plátek sýra a přiklopte zbylými krajíci. Podle potřeby každý sendvič zajistěte párátkem. V pánvi rozehřejte máslo a sendviče z obou stran opečte. Sundejte z pánve a nechte chvilku odpočinout, pak překrojte zoubkovaným nožem a podávejte třeba s osvěžujícím mrkvovým salátem.

RECEPT NAVÍC
Mrkvový salát: 4 větší mrkve nastrouhejte najemno, 2 jablka nastrouhejte nahrubo, 1/2 čerstvého zralého ananasu nakrájejte na tenké nudličky. Smíchejte s 1 lžící chuťově neutrálního rostlinného oleje, citronovou šťávou a cukrem podle chuti. Nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily, pak podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Učíme se od mistra: Poctivý hospodský guláš

Říká se, že na guláši si pochutnáte jen v hospodě. Přesvědčíme vás, že ho zvládnete uvařit i doma. S návodem krok za krokem připravíte pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Marcína dokonale vyladěný guláš. Naučíte se opéct cibulku...
  • Novinky a zajímavosti

Vše o povidlech: Sladit či nesladit, péct či vařit?

Komu úroda přála, tomu se plní mísy švestkami a dalším ovocem. Nejlepším způsobem, jak zpracovat ovoce a vybavit se zásobami na zimu, je zavařování. Jednou z nejlahodnějších variant jsou pak bezesporu povidla. Zajímá vás jejich příprava,...
  • Suroviny

Kapary: poupata i plody s dokonalou chutí

Na malé, zelené, oválné kuličky kyselé chuti zvané kapary narazíte především ve Středomoří nebo ve sklenici nakládaných sušených rajčat, oliv či ančoviček. Víte, co vlastně kapary jsou a jaké mají účinky na zdraví? ...
  • Tipy a triky

Jak zpracovat šípky? Zkuste čaj, džem nebo omáčku

Šípková, nebo také psí růže u nás roste planě nejčastěji podél polních cest. Že jsou šípky mimořádně cenné plody plné vitamínů, věděly nejen naše babičky, ale i naši pravěcí předkové, kteří je už tehdy sbírali. ...

Obchod Apetit