0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem

Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 sendviče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4528 kcal
Bílkoviny 297 g
Sacharidy 317 g
Tuky 226 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte po ruce avokádo, můžete je nahradit trochou majonézy – sendvič bude také chutný, ale už ne tak zdravý.

Suroviny

avokádo 0.5 ks
dužina
sůl
citronová štáva
trocha
tuňák (konzerva) 1 konzerva
ve vlastní šťávě, okapaný
toustový chléb 4 plátky
celozrnný
čedar 4 plátky
rajče 2 ks
na plátky
bazalka
čerstvé lístky
máslo
na opékání

Postup

1

V míse rozmačkejte vidličkou avokádo s troškou soli a citronové šťávy. Přidejte tuňáka a promíchejte.

2

Na spodní krajíce chleba vložte po plátku sýra, na sýr natřete tuňákovo-avokádovou pomazánku, na ni položte plátky rajčete, pár lístků bazalky, přidejte další plátek sýra a přiklopte zbylými krajíci. Podle potřeby každý sendvič zajistěte párátkem. V pánvi rozehřejte máslo a sendviče z obou stran opečte. Sundejte z pánve a nechte chvilku odpočinout, pak překrojte zoubkovaným nožem a podávejte třeba s osvěžujícím mrkvovým salátem.

RECEPT NAVÍC
Mrkvový salát: 4 větší mrkve nastrouhejte najemno, 2 jablka nastrouhejte nahrubo, 1/2 čerstvého zralého ananasu nakrájejte na tenké nudličky. Smíchejte s 1 lžící chuťově neutrálního rostlinného oleje, citronovou šťávou a cukrem podle chuti. Nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily, pak podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit