Pokud nemáte po ruce avokádo, můžete je nahradit trochou majonézy – sendvič bude také chutný, ale už ne tak zdravý.
Suroviny
Postup
V míse rozmačkejte vidličkou avokádo s troškou soli a citronové šťávy. Přidejte tuňáka a promíchejte.
Na spodní krajíce chleba vložte po plátku sýra, na sýr natřete tuňákovo-avokádovou pomazánku, na ni položte plátky rajčete, pár lístků bazalky, přidejte další plátek sýra a přiklopte zbylými krajíci. Podle potřeby každý sendvič zajistěte párátkem. V pánvi rozehřejte máslo a sendviče z obou stran opečte. Sundejte z pánve a nechte chvilku odpočinout, pak překrojte zoubkovaným nožem a podávejte třeba s osvěžujícím mrkvovým salátem.
RECEPT NAVÍC
Mrkvový salát: 4 větší mrkve nastrouhejte najemno, 2 jablka nastrouhejte nahrubo, 1/2 čerstvého zralého ananasu nakrájejte na tenké nudličky. Smíchejte s 1 lžící chuťově neutrálního rostlinného oleje, citronovou šťávou a cukrem podle chuti. Nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily, pak podávejte.