0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendviče z plochého chleba s dýní, halloumi a sladkým chilli džemem z červené řepy

Sendviče z plochého chleba s dýní, halloumi a sladkým chilli džemem z červené řepy
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Sendviče z plochého chleba s dýní, halloumi a sladkým chilli džemem z červené řepy

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na 4 sendviče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2533 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 279 g
Tuky 99 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omrzely se vám staré známé večeře? Překvapte rodinu originálním sendvičem. Ručíme vám za to, že takový jste ještě nejedli, a také že ho nejíte naposledy, protože je to láska na první ochutnání. Plochý chleba, pečená dýně a slaný sýr halloumi ladí skvěle dohromady, ovšem tou pravou třešinkou na dortu je sladký chilli džem z červené řepy! Už se vám sbíhají sliny?

Suroviny

dýně 1 ks
máslová
olivový olej 2 PL
paprika mletá uzená 1 ČL
sůl
sýr halloumi 225 g
baby špenát 100 g
Na chilli džem z červené řepy
červená řepa 1 ks
asi 125 g, vařená
hnědý cukr 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
chilli sušené 1 ČL
vločky
římský kmín 1 ČL
sůl
Na ploché chleby
mouka pšeničná hladká 300 g
+ další na poprášení
jogurt bílý 200 g
nebo podle potřeby

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Vložte je do velké mísy s olivovým olejem, uzenou paprikou a špetkou soli. Dobře promíchejte, aby se plátky dýně obalily, pak je položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby. Ihned troubu ztlumte na 180°C a pečte asi 40 minut, dokud nezměknou a nezačnou na povrchu hnědnout.

2

Na chilli džem nastrouhejte červenou řepu (vezměte si rukavice, abyste si nezabarvili ruce) a dejte ji do hrnce s cukrem, octem, chilli vločkami, římským kmínem a solí podle chuti. Vařte několik minut na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte z ohně a nechte stranou.

3

Pro přípravu plochých chlebů vyklopte mouku do mísy a přidejte 150 g jogurtu (nebo až 200 g, pokud se vám těsto zdá příliš suché), a pak příborovým nožem míchejte, dokud se nespojí do kompaktní hmoty. Vyklopte těsto na pracovní plochu a hněťte 2 minuty, dokud nebude hladké. Rozdělte ho na čtyři díly, pracovní plochu poprašte moukou a každý z nich rozválejte na velkou placku (nebo vytvořte osm malých). Ploché chleby opékejte nasucho na pánvi na středním ohni po dobu několika minut z každé strany.

4

Těsně před podáváním nakrájejte halloumi na 8 tenkých plátků. Opékejte je na pánvi několik minut z každé strany. Na chleby navrstvěte špenát, dýni a halloumi a při podávání je pokapejte chilli džemem z červené řepy.

NĚCO NAVÍC

  • Místo sladkého chilli džemu z červené řepy podávejte s mátovou omáčkou. Stačí smíchat trochu řeckého jogurtu s najemno nasekanou mátou a solí. 
     
  • Semínka dýně nevyhazujte, ale opečte v troubě s trochou soli a uzené papriky a posypte jimi saláty a polévky.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč