Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendviče z plochého chleba s dýní, halloumi a sladkým chilli džemem z červené řepy
Sendviče z plochého chleba s dýní, halloumi a sladkým chilli džemem z červené řepy
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Sendviče z plochého chleba s dýní, halloumi a sladkým chilli džemem z červené řepy

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 4 sendviče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2533 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 279 g
Tuky 99 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omrzely se vám staré známé večeře? Překvapte rodinu originálním sendvičem. Ručíme vám za to, že takový jste ještě nejedli, a také že ho nejíte naposledy, protože je to láska na první ochutnání. Plochý chleba, pečená dýně a slaný sýr halloumi ladí skvěle dohromady, ovšem tou pravou třešinkou na dortu je sladký chilli džem z červené řepy! Už se vám sbíhají sliny?

Suroviny

máslová
olivový olej 2 PL
paprika mletá uzená 1 ČL
sůl
Na chilli džem z červené řepy
asi 125 g, vařená
hnědý cukr 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
chilli sušené 1 ČL
vločky
římský kmín 1 ČL
sůl
Na ploché chleby
+ další na poprášení
nebo podle potřeby

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Vložte je do velké mísy s olivovým olejem, uzenou paprikou a špetkou soli. Dobře promíchejte, aby se plátky dýně obalily, pak je položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby. Ihned troubu ztlumte na 180°C a pečte asi 40 minut, dokud nezměknou a nezačnou na povrchu hnědnout.

2

Na chilli džem nastrouhejte červenou řepu (vezměte si rukavice, abyste si nezabarvili ruce) a dejte ji do hrnce s cukrem, octem, chilli vločkami, římským kmínem a solí podle chuti. Vařte několik minut na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte z ohně a nechte stranou.

3

Pro přípravu plochých chlebů vyklopte mouku do mísy a přidejte 150 g jogurtu (nebo až 200 g, pokud se vám těsto zdá příliš suché), a pak příborovým nožem míchejte, dokud se nespojí do kompaktní hmoty. Vyklopte těsto na pracovní plochu a hněťte 2 minuty, dokud nebude hladké. Rozdělte ho na čtyři díly, pracovní plochu poprašte moukou a každý z nich rozválejte na velkou placku (nebo vytvořte osm malých). Ploché chleby opékejte nasucho na pánvi na středním ohni po dobu několika minut z každé strany.

4

Těsně před podáváním nakrájejte halloumi na 8 tenkých plátků. Opékejte je na pánvi několik minut z každé strany. Na chleby navrstvěte špenát, dýni a halloumi a při podávání je pokapejte chilli džemem z červené řepy.

NĚCO NAVÍC

  • Místo sladkého chilli džemu z červené řepy podávejte s mátovou omáčkou. Stačí smíchat trochu řeckého jogurtu s najemno nasekanou mátou a solí. 
     
  • Semínka dýně nevyhazujte, ale opečte v troubě s trochou soli a uzené papriky a posypte jimi saláty a polévky.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...