0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendviče z plochého chleba s dýní, halloumi a sladkým chilli džemem z červené řepy

Sendviče z plochého chleba s dýní, halloumi a sladkým chilli džemem z červené řepy
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Sendviče z plochého chleba s dýní, halloumi a sladkým chilli džemem z červené řepy

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na 4 sendviče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2533 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 279 g
Tuky 99 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omrzely se vám staré známé večeře? Překvapte rodinu originálním sendvičem. Ručíme vám za to, že takový jste ještě nejedli, a také že ho nejíte naposledy, protože je to láska na první ochutnání. Plochý chleba, pečená dýně a slaný sýr halloumi ladí skvěle dohromady, ovšem tou pravou třešinkou na dortu je sladký chilli džem z červené řepy! Už se vám sbíhají sliny?

Suroviny

dýně 1 ks
máslová
olivový olej 2 PL
paprika uzená 1 ČL
sůl
sýr halloumi 225 g
baby špenát 100 g
Na chilli džem z červené řepy
červená řepa 1 ks
asi 125 g, vařená
hnědý cukr 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
chilli sušené 1 ČL
vločky
římský kmín 1 ČL
sůl
Na ploché chleby
mouka pšeničná hladká 300 g
+ další na poprášení
jogurt bílý 200 g
nebo podle potřeby

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Vložte je do velké mísy s olivovým olejem, uzenou paprikou a špetkou soli. Dobře promíchejte, aby se plátky dýně obalily, pak je položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby. Ihned troubu ztlumte na 180°C a pečte asi 40 minut, dokud nezměknou a nezačnou na povrchu hnědnout.

2

Na chilli džem nastrouhejte červenou řepu (vezměte si rukavice, abyste si nezabarvili ruce) a dejte ji do hrnce s cukrem, octem, chilli vločkami, římským kmínem a solí podle chuti. Vařte několik minut na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte z ohně a nechte stranou.

3

Pro přípravu plochých chlebů vyklopte mouku do mísy a přidejte 150 g jogurtu (nebo až 200 g, pokud se vám těsto zdá příliš suché), a pak příborovým nožem míchejte, dokud se nespojí do kompaktní hmoty. Vyklopte těsto na pracovní plochu a hněťte 2 minuty, dokud nebude hladké. Rozdělte ho na čtyři díly, pracovní plochu poprašte moukou a každý z nich rozválejte na velkou placku (nebo vytvořte osm malých). Ploché chleby opékejte nasucho na pánvi na středním ohni po dobu několika minut z každé strany.

4

Těsně před podáváním nakrájejte halloumi na 8 tenkých plátků. Opékejte je na pánvi několik minut z každé strany. Na chleby navrstvěte špenát, dýni a halloumi a při podávání je pokapejte chilli džemem z červené řepy.

NĚCO NAVÍC

  • Místo sladkého chilli džemu z červené řepy podávejte s mátovou omáčkou. Stačí smíchat trochu řeckého jogurtu s najemno nasekanou mátou a solí. 
     
  • Semínka dýně nevyhazujte, ale opečte v troubě s trochou soli a uzené papriky a posypte jimi saláty a polévky.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit