Rychlý toust zapečený se sýrem a cibulí

Rychlý toust zapečený se sýrem a cibulí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2566 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 335 g
Tuky 85 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Má ,parametry‘ lehkého oběda. Skvěle ho doplníte trochou čatní nebo naložené zeleniny.

Suroviny

toustový chléb 4 plátky
krémový sýr 350 g
bez příchutě
jarní cibulka 3 ks
na kolečka
šunka 100 g
na široké proužky
čedar 50 g
strouhaný, lze nahradit jiným druhem sýra
pepř

1Připravte zapékací směs Chleba opečte v toustovači. Mezitím v misce rozmělněte tavený sýr s polovinou cibule a drceným pepřem.

2Zapečte tousty  Opečený chléb přemístěte na grilovací mřížku v troubě. Na každý plátek položte kousek šunky a posypte ho zbylou cibulkou. Na šunku poté rozdělte směs z taveného sýra (rozetřete ji spodní stranou lžíce). Takto připravené tousty posypte strouhaným sýrem a vložte pod rozpálený gril. Zapékejte, dokud se na sýru nezačnou tvořit zlatavé bubliny; trvá to tři až pět minut podle výkonnosti grilu a typu sýra. Negrilujte však tousty zbytečně dlouho, sýr by mohl zhořknout.

3Podávejte Rozkrojte tousty napůl a servírujte je ještě horké.K tomuto lehkému a rychlému jídlu se dobře hodí jednoduchý zeleninový salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit