Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátové kuličky

Skvělá chuťovka třeba k televizi. Pokud dbáte na štíhlou linii, sáhněte po light verzi sýra.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Chlazení: 2 hodiny
P

Ingredience

    • 130 g mraženého sekaného špenátu
    • 60 g měkkých sušených švestek nebo sušených rajčat
    • 100 g sýra typu žervé, například lučiny
    • 1 lžička soli a špetka chilli
    • 30 g kokosu nebo mletých oříšků na obalování

Příprava jídla

1.  Špenát rozmrazte – dobře to jde v mikrovlnné troubě. Potom ho dejte do cedníku a nechte vychladnout. Pomocí lžíce ze špenátu vytlačte co nejvíc tekutiny.
 

2.  Nasekejte švestky nebo rajčata a spolu se špenátem, lučinou, chilli a solí je smíchejte v lepivou hmotu. Tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu a obalujte je v kokosu nebo oříšcích. Potom je dejte minimálně na dvě hodiny chladit. Podávejte na talířku nebo na slaném krekru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové knedlíky se sýrem

Špenátové omelety s krůtím masem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.24
Obrazek uzivatele
Co lenka Požárová má furt s těma kuličkama. Její knížečky jsou za moc peněz málo muziky, navíc falešné, nic nepomůže, že nástroje jsou "Stradivárky" když výsledek je víc než tristní. No holt dřevo zlatem neuděláš. :-)

Přidat komentář