Rychlá a dobrá večeře za pár korun a dvacet minut
Suroviny
hovězí maso mleté
300
g
masové kuličky hotové
cibule
3
PL
cibulová zavařenina lze nahradit cibulovým čatní
vývar zeleninový
300
ml
jablko
2
ks
červená, bez jadřince, na dílky
Postup
1
Na nepřilnavé pánvi zprudka opečte kuličky dohněda, asi dvě minuty. Vmíchejte zavařeninu, vývar a jablka. Povařte čtvrt hodiny, aby se vše uvařilo a omáčka zhoustla. Podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami.
NĚCO NAVÍC: Půl kilogramu cibule nakrájejte na kolečka a na 3 lžících oleje duste se lžičkou soli a lžící cukru. Asi za 15 až 20 minut se šťáva odpaří. Okořeňte, případně dosolte a přidejte lžíci dvě octa. V uzavřené nádobě vydrží v chladu až 14 dní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slaná jablka: 10 nejlepších receptů(10 receptů )