
Recepty z vydání
Těstoviny se slaninou a houbami
Tyhle těstoviny by byly výborné i jako originální příloha k pečenému masu
Krémové rizoto
Skvělá kombinace vláčné rýže, mascarpone a křupavé slané ‚drobenky‘...
Mexická koriandrová polévka s knedlíčky
Lístky koriandru se španělsky jmenují ‚cillantro‘; v polévce hrají prim díky své nezaměnitelné vůni...
Kuřecí prsa opékaná na pánvi
Mascarpone tu zazáří hned dvakrát: okořeněná směs zvláční a navoní kuřecí maso, a navíc sametově zjemní omáčku.
Tymiánové kuře s krémovými žampiony
Jemné kuřecí maso má k aromatickému tymiánu výjimečně pozitivní vztah. Vůně byliny krásně propojí i smetanu a houby...
Bazalková frittata
Ze své podstaty jsou frittaty omelety. Poskytují elegantní únikovou cestu všem zbylým dobrotám, které byste ještě rádi...
Dort z uzeného lososa
Pravý uzený losos je sám o sobě jídlo pro bohy. Náš pikantní smetanovo-sýrový krém s hrubě namletým pepřem a citronem...
Kotletky se šalotkami a hruškami
Vepřové dostane díky spojení se šťavnatými hruškami úplně jiný rozměr!
Cibulové koláče
Pissaladiere, tak zní originální název francouzského slaného koláče, jehož pikantnost mají kromě cibule na svědomí i...
Bramboračka
Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš!...
Koláč s drobným ovocem
Jak zužitkovat ovoce z mrazáku aneb rychlý chalupářský koláč inspirovaný italskými recepty. Olivový olej dodá těstu...
Špenátové kuličky
Skvělá chuťovka třeba k televizi. Pokud dbáte na štíhlou linii, sáhněte po light verzi sýra.
Bramborové knedlíky se sýrem
Vtipná variace na knedlíky plněné uzeným. Pokud se nechcete vzdát masa, osmahněte na cibulce trochu slaniny a použijte...
Špenátové omelety s krůtím masem
Velmi rychlá večeře! Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud...
Salát z pečených cibulek s krutony
Tenhle báječný salát je tak zdravý, že jediná porce pokryje pětinu vaší doporučené denní potřeby vitaminů!
Nepečený dezert tiramisu s malinami
Nejslavnějším dezertem, v němž mascarpone hraje přímo císařsko-královskou roli, je tiramisu. Není divu, že se dočkalo...
Pečená jablka s mascarpone
Mimořádně harmonické spojení jablek se skořicí a rozinkami znáte ze závinu, taštiček i koláčů. Díky kopci mascarpone...
Čokoládový krém s mascarpone
I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie! Servírujte ho proto v menších dávkách.
Chlazená čokoládová pěna
I pouhá představa stačí k tomu, aby se začaly sbíhat sliny. A co teprve, když lžičkou naberete nadýchanou čokoládovou...
Jahodovo-čokoládová pusinka
Jahody se sněhovou pusinkou jsou skvělé. S čokoládou přímo dokonalé!
Čokoládové fondue s ovocem
Děti čokoládu milují. A tenhle dezert s vámi klidně můžou připravovat.
Muffiny s trojí čokoládou
Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Muffiny podávejte, dokud jsou ještě teplé, čokoláda zůstane krásně tekutá.
Jidáše
Tohle pečivo vám provoní celou kuchyň. Můžete si ho dát jen tak nebo pokapané medem. Jidáše se dřív pekly na Zelený...
Rozhuda s pažitkou
Rozhuda je tvarohová pomazánka se zelenými bylinkami a cibulkou. Nejlepší je na čerstvém chlebu, zapíjená vychlazeným...
Hovězí na houbách
Úžasný způsob, jak si pochutnat na zmražených houbách! Pokud máte kamna s troubou, dejte vše do římského hrnce a nechte...
Kynuté knedlíky
Není nad poctivé české knedlíky! Recept mám od paní Babkové z Horšovského Týna a považuju je za naprosto dokonalé...
Pečený losos s olivovou tapenádou
Tapenáda z oliv a ančoviček lososa perfektně ochutí. Olizovat se budou i ti, kteří jinak ryby zrovna nemusí. Máme to...
Nové brambůrky v zakysané smetaně
Nové brambory jsou výtečné samy o sobě. Když je ještě lehce opečete a zalijete zakysanou smetanou, budou dokonalé!
Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony
S tímhle salátem se lehce, a přitom bohatě naobědváte...
Královská horká čokoláda
Je hustá, tmavá a voňavá. Uvařte si ji, když máte splín, když se chcete vrátit do dětství, když se potřebujete zahřát...
Jehněčí s citronem
Maso par excellence dostane díky kombinaci česneku a citronu velký švih
Králík v balíčku s tymiánem
Tradiční francouzská příprava! Slanina dodá jemnému, ale suššímu masu šťavnatost a tymián se zase postará o báječné...
Telecí se zeleninou na šalvěji
Spojení jemného masa, křehké karotky a hrášku patří k české tradici. Telecímu také mimořádně dobře voní šalvěj –...
Vdolky s hruškovými povidly
Nejlepší způsob, jak získat prázdné sklenice pro letošní úrodu. Pokud vám už hrušková povidla došla, nahraďte je...
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Přestože tahle dobrota dostala jméno po mniších benediktinech, její původ je podstatně světštější. Nárokuje si ji a)...
Topinky s tapenádou a vejcem
Tapenáda, to jsou rozdrcené olivy se sardelkami – právě ty dodají pastě obzvlášť pikantní chuť. Známá je hlavně z...
Italský chlebový věnec s vejci
Italská inspirace se projevuje v základním těstu na tamní bílý chléb a nezapře se ani v náplni závinu.
Vajíčka zapečená v chlebových hnízdech
Když se podíváte blíž na rozpis ingrediencí, určitě vám tahle dobrota připomene ‚šunku s vejci‘. Tuhle...
Voňavý vaječný krém
Jemné žloutkové krémy jsou velmi jednoduché, a pokud je vaříte ve vodní lázni, nehrozí připálení. Vůni můžete pomocí...
Tyčinky s oříšky a čokoládou
Při mlsání téhle tyčinky nemusíte mít výčitky svědomí. Je v ní spousta zdravých věcí, které vám dodají energii.
Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem
Meruňkový krém na mandlovém korpusu je dezert snů. Navíc je hotový raz dva!
Kávové suflé s čokoládovou omáčkou
Neodolatelné pokušení! Dopřejte si božskou kombinaci nadýchaného suflé, čokolády a vanilkové zmrzliny.
Cheesecake s bílou čokoládou a borůvkami
Zaručujeme, že po téhle elegantní verzi americké klasiky se hned zapráší
Koláč s arašídovým máslem
Jestli jste zvyklí recepty kvůli štíhlé linii odlehčovat, tentokrát udělejte výjimku a zůstaňte u plnotučného tvarohu,...
Banánky z odpalovaného těsta
Podobný zákusek se dá koupit v cukrárně. Tahle domácí verze je ale tisíckrát chutnější, a to díky poctivým přísadám
Kávové suflé s čokoládovou omáčkou
Neodolatelné pokušení! Horké suflé, báječná omáčka a zmrzlina... Co je víc?
Sametový nepečený čokoládový dort
Expresní příprava, maximální chuť. Dort můžete připravit i do malých mističek a jíst lžičkou
Velikonoční nádivka
V té mojí prostě musí být čerstvé mladé kopřivy. Nezbytnou součástí je také uzené maso (domácí je...
Boží milosti
Nabízíme vám náš rodinný recept. Někdo tuto staročeskou pochoutku vykrajuje do tvaru listů, my smažíme...
Přidat komentář