0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí kuličky v minestrone

Kuřecí kuličky v minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí kuličky v minestrone

4.4/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4166 kcal
Bílkoviny 246 g
Sacharidy 557 g
Tuky 90 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí kuřecí polívčička zahřeje na duši i po těle. Zkuste ji tentokrát namísto játrových knedlíčků vylepšit ochucenými masovými kuličkami.

Suroviny

vejce 1 ks
strouhaný, lze nahradit parmazánem + na posypání
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
citronová kůra 1 PL
strouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ricotta 150 g
olivový olej panenský 2 PL
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
vývar kuřecí 1,5 l
domácí
polévkové těstoviny 200 g
např. margheritine
mangold 500 g
listy překrájené, lze nahradit 300 g baby špenátu
ciabatta 4 plátky
opečená
máslo
k podávání

1 Do mísy dejte mleté kuřecí maso, vejce, pecorino či parmazán, petrželku a citronovou kůru. Osolte a opepřete. Přimíchejte ricottu a ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu.

2 Na plechu vyloženém pečicím papírem je v troubě předehřáté na 200 °C pečte asi 10–15 minut dozlatova.

3 V hrnci na olivovém oleji opékejte česnek asi 30 sekund, nesmí zhnědnout. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny, přiklopte a vařte 10 minut, až budou uvařené téměř al dente. Pak přidejte masové kuličky, mangold nebo špenát a vařte ještě 2–3 minuty. Polévku podávejte s dalším sýrem na posypání. Doplňte opečeným chlebem pomazaným máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč