Kuřecí kuličky v minestrone

Kuřecí kuličky v minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí kuličky v minestrone

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4166 kcal
Bílkoviny 246 g
Sacharidy 557 g
Tuky 90 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí kuřecí polívčička zahřeje na duši i po těle. Zkuste ji tentokrát namísto játrových knedlíčků vylepšit ochucenými masovými kuličkami.

Suroviny

mleté kuřecí maso 500 g
vejce 1 ks
sýr pecorino 80 g
strouhaný, lze nahradit parmazánem + na posypání
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
citronová kůra 1 PL
strouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ricotta 150 g
olivový olej panenský 2 PL
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
vývar kuřecí 1.5 l
domácí
polévkové těstoviny 200 g
např. margheritine
mangold 500 g
listy překrájené, lze nahradit 300 g baby špenátu
ciabatta 4 plátky
opečená
máslo
k podávání

1 Do mísy dejte mleté kuřecí maso, vejce, pecorino či parmazán, petrželku a citronovou kůru. Osolte a opepřete. Přimíchejte ricottu a ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu.

2 Na plechu vyloženém pečicím papírem je v troubě předehřáté na 200 °C pečte asi 10–15 minut dozlatova.

3 V hrnci na olivovém oleji opékejte česnek asi 30 sekund, nesmí zhnědnout. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny, přiklopte a vařte 10 minut, až budou uvařené téměř al dente. Pak přidejte masové kuličky, mangold nebo špenát a vařte ještě 2–3 minuty. Polévku podávejte s dalším sýrem na posypání. Doplňte opečeným chlebem pomazaným máslem.

Škola vaření: masové kuličky

Škola vaření: masové kuličky

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit