0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí kuličky v minestrone

Kuřecí kuličky v minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí kuličky v minestrone

4.4/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4166 kcal
Bílkoviny 246 g
Sacharidy 557 g
Tuky 90 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí kuřecí polívčička zahřeje na duši i po těle. Zkuste ji tentokrát namísto játrových knedlíčků vylepšit ochucenými masovými kuličkami.

Suroviny

vejce 1 ks
strouhaný, lze nahradit parmazánem + na posypání
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
citronová kůra 1 PL
strouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ricotta 150 g
olivový olej panenský 2 PL
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
vývar kuřecí 1,5 l
domácí
polévkové těstoviny 200 g
např. margheritine
mangold 500 g
listy překrájené, lze nahradit 300 g baby špenátu
ciabatta 4 plátky
opečená
máslo
k podávání

1 Do mísy dejte mleté kuřecí maso, vejce, pecorino či parmazán, petrželku a citronovou kůru. Osolte a opepřete. Přimíchejte ricottu a ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu.

2 Na plechu vyloženém pečicím papírem je v troubě předehřáté na 200 °C pečte asi 10–15 minut dozlatova.

3 V hrnci na olivovém oleji opékejte česnek asi 30 sekund, nesmí zhnědnout. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny, přiklopte a vařte 10 minut, až budou uvařené téměř al dente. Pak přidejte masové kuličky, mangold nebo špenát a vařte ještě 2–3 minuty. Polévku podávejte s dalším sýrem na posypání. Doplňte opečeným chlebem pomazaným máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč