
Kuřecí kuličky v minestrone
Domácí kuřecí polívčička zahřeje na duši i po těle. Zkuste ji tentokrát namísto játrových knedlíčků vylepšit ochucenými masovými kuličkami.
Ingredience
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1 vejce
- 80 g strouhaného pecorina nebo parmazánu + na posypání
- 2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 150 g ricotty
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 1,5 litru domácího drůbežího vývaru
- 200 g polévkových těstovin (my jsme dali margheritine z Tesca)
- 500 g listů mangoldu nebo 300 g baby špenátu, překrájených
- 4 plátky ciabatty, opečené
- máslo a pecorino k podávání
Příprava jídla
1 Do mísy dejte mleté kuřecí maso, vejce, pecorino či parmazán, petrželku a citronovou kůru. Osolte a opepřete. Přimíchejte ricottu a ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu.
2 Na plechu vyloženém pečicím papírem je v troubě předehřáté na 200 °C pečte asi 10–15 minut dozlatova.
3 V hrnci na olivovém oleji opékejte česnek asi 30 sekund, nesmí zhnědnout. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny, přiklopte a vařte 10 minut, až budou uvařené téměř al dente. Pak přidejte masové kuličky, mangold nebo špenát a vařte ještě 2–3 minuty. Polévku podávejte s dalším sýrem na posypání. Doplňte opečeným chlebem pomazaným máslem.
Přidat komentář