Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí masové kuličky s česnekovým chlebem z jedné pánve

Masové kuličky s česnekovým chlabem z jedné pánve
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Krůtí masové kuličky s česnekovým chlebem z jedné pánve

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3086 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 442 g
Tuky 84 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché, a přesto skvělé jídlo z jedné pánve, na kterém si pochutná celá rodina. Pokud máte opravdu málo času, můžete místo tvarování masových kuliček použít kupované. V takovém případě bude večeře na stole opravdu za pár minut. 

Suroviny

oregano 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
sůl
pepř
olivový olej 1,5 PL
nakrájená
česnek 3 stroužky
cukr 2 ČL
natrhaná na kousky
pečivo 4 plátky
nejlépe česnekový chleba (viz Něco navíc), natrhané na kousky o velikosti sousta
nastrouhaný
salát
k podávání (nemusí být)
k podávání (nemusí být)

Postup

1

Ve větší míse smíchejte mleté krůtí maso, oregano, fenyklová semínka. Osolte a opepřete. Ze směsi odebírejte kousky o velikosti vlašského ořechu a tvarujte z nich kuličky.

  • TIP: Aby se s kuličkami dále lépe pracovalo, je dobré je dát na pár minut do lednice. Bodou pevnější a budou se tak lépe opékat.
2

Ve velké pánvi vhodné do rouby rozehřejte polovinu oleje a připravené masové kuličky opečte ze všech stran dozlatova. Nevadí, pokud nebudou zcela propečené. Odložte je stranou na talíř.

3

Troubu předehřejte na 200°C.

4

Do pánve přilijte zbývající olej a přidejte cibuli. Za stálého míchání restujte do změknutí asi 10–12 minut.

5

Potom přidejte nasekaný česnek a nechte asi minutu opékat. 

6

Pak přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata a cukr.

7

Směs duste 10–15 minut a poté podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

8

Do omáčky vraťte masové kuličky, přidejte kousky mozzarelly a pečiva a posypte nastrouhaným čedarem.

9

Pečte 15-20 minut, dokud nebude povrch zlatavý a křupavý. Podávejte s čerstvým salátem nebo špagetami.

NĚCO NAVÍC
Jak připravit česnekový chléb

Skvělý česnekový chléb, který můžete skladovat v lednici i několik dní, připravíte jednoduše z francouzské bagety, másla, česneku a petrželky. Na povrchu bagety udělejte příčně po celé délce zářezy, do nich kousky nakrájeného másla, drcený česnek podle chuti a trošku petrželky. Bagetu zabalte do alobalu a nechte zapéct, aby máslo roztálo. Na posledních pár minut můžete alobal rozevřít a chléb dopéct dokřupava. Pro tento recept můžete použít jak čerstvý, tak sušený česnek. Bageta se výborně hodí jako příloha k polévkám, salátům či grilovanému masu.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč