Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křenové želé

Tohle byl vyložený chuťový objev. Jablečný křen patří do české kuchyně, ale povznést nápad k želé? Geniální!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 1 hrnek strouhaného křenu
    • 2 hrnky želírovacího cukru
    • ½ hrnku jablečného octa
    • 1 hrnek jablečné šťávy

Příprava jídla

1.  Křen můžete nastrouhat najemno či nahrubo. Pokud vám záleží na efektu, nakrájejte křen na kolečka nebo na hranolky, budou se v želé dobře vyjímat.

2.  Všechny suroviny promíchejte v kastrůlku a svařte do zhoustnutí. Trvá to jen pár minut; přesnou dobu v poměru k surovinám najdete na obalu cukru.

Jak si ho užít 
Želé je skvělé ke křupavým slaným sušenkám, uzeninám, grilovaným masům, vyzrálému sýru i do omáček.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané čekanky v tmavé šunce

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

Švábský cibulový koláč

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chapu, ze napady dochazeji, mozna jsem ignorant, ale krenove zele...jezisi..
Obrazek uzivatele
Bezvýhradně....
Obrazek uzivatele
...ale to přece není vůbes špatný nápad, mě se líbí a určitě to zkusíma otestuji na svých kamarádkách. Jen musím vymyslet, k čemu - možná grilované krůtí masíčko...

Přidat komentář