Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunkovo-křenové šátečky
Šunkovo-křenové šátečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šunkovo-křenové šátečky

4.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3760 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 210 g
Tuky 267 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře pro rodinu. A zbytek jim můžete zítra zabalit na svačinu.

Suroviny

nadrobno
na kostičky
na kostičky
na kostičky
šunka 200 g
na kostičky
čedar 150 g
najemno
konzervovaný
sůl
a čerstvě mletý pepř
vejce 2 ks
rozšlehaná s 1 lžíci vody na potření

Postup

1

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi na másle opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Přidejte papriky a míchejte, až se zcela odpaří voda, kterou pustily. Sejměte z ohně a nechte vychladnout.

2 V míse promíchejte šunku, sýr a křen s opečenou cibulí a paprikami. Osolte a opepřete podle chuti.

3 Na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválejte listové těsto na sílu zhruba 3 mm. Nakrájejte na čtverce o hraně 8 cm a doprostřed každého dejte po 1–2 lžících náplně. Potřete okraje těsta rozšlehaným vejcem, přehněte do tvaru šátečků a okraje přitiskněte.

4 Přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a vidličkou do každého šátečku shora píchněte, aby při pečení mohla unikat pára.

5 Pečte 15 minut dozlatova. Vyjměte a podávejte horké.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...