Čerstvý křen dodá marinádě říz. Nastrouhejte ho ručně, na mixér tentokrát zapomeňte. Až budete při strouhání křenu slzet a kýchat, vzpomeňte si, že výpary mají antibakteriální účinky a dezinfikují sliznice.
Suroviny
pepř mletý
1
PL
čerstvě namletý
pepř barevný
1
PL
naložený a nasekaný
pepř barevný
1
PL
celý, drcený
česnek
1
stroužek
drcený
křen
2
PL
čerstvě strouhaný
sůl mořská
1
ČL
olivový olej
3
PL
hovězí roštěnec
800
g
s kostí
Postup
1
Do nekovové mísy dejte všechny druhy pepře, česnek, křen, sůl a olivový olej a promíchejte. Přidejte hovězí kotlety a důkladně protřepte. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici půl hodiny marinovat.
Na rozehřátém grilu opékejte 5-6 minut po každé straně (pro středně propečené maso) nebo tak dlouho, až bude hovězí propečené podle vašich představ.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte křen zazářit: Připravte si s námi křenové lahůdky(15 receptů )