Pepřovo-křenová marináda

Pepřovo-křenová marináda

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1967 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 12 g
Tuky 138 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvý křen dodá marinádě říz. Nastrouhejte ho ručně, na mixér tentokrát zapomeňte. Až budete při strouhání křenu slzet a kýchat, vzpomeňte si, že výpary mají antibakteriální účinky a dezinfikují sliznice.

Suroviny

pepř mletý 1 PL
čerstvě namletý
pepř barevný 1 PL
naložený a nasekaný
pepř barevný 1 PL
celý, drcený
česnek 1 stroužek
drcený
křen 2 PL
čerstvě strouhaný
sůl mořská 1 ČL
olivový olej 3 PL
roštěnec 800 g
s kostí

Do nekovové mísy dejte všechny druhy pepře, česnek, křen, sůl a olivový olej a promíchejte. Přidejte hovězí kotlety a důkladně protřepte. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici půl hodiny marinovat.

Na rozehřátém grilu opékejte 5–6 minut po každé straně (pro středně propečené maso) nebo tak dlouho, až bude hovězí propečené podle vašich představ.

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit