Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí steak s pepřem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1967 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 12 g
Tuky 138 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvý křen dodá marinádě říz. Nastrouhejte ho ručně, na mixér tentokrát zapomeňte. Až budete při strouhání křenu slzet a kýchat, vzpomeňte si, že výpary mají antibakteriální účinky a dezinfikují sliznice.

Související recepty

Suroviny

pepř mletý 1 PL
čerstvě namletý
pepř barevný 1 PL
naložený a nasekaný
pepř barevný 1 PL
celý, drcený
česnek 1 stroužek
drcený
křen 2 PL
čerstvě strouhaný
sůl mořská 1 ČL
olivový olej 3 PL
s kostí

Postup

1

Do nekovové mísy dejte všechny druhy pepře, česnek, křen, sůl a olivový olej a promíchejte. Přidejte hovězí kotlety a důkladně protřepte. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici půl hodiny marinovat.

Na rozehřátém grilu opékejte 5-6 minut po každé straně (pro středně propečené maso) nebo tak dlouho, až bude hovězí propečené podle vašich představ.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...