0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křenová pomazánka se šunkou

Křenová pomazánka se šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křenová pomazánka se šunkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1089 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 19 g
Tuky 84 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šunková rolka s křenem přetvořená do pomazánky! Tuhle pomazánku považujeme za jednu z nejlepších a nejgeniálnějších. Při focení mizela doslova jak pára nad hrncem, takže ji klidně dělejte z dvojnásobné dávky!

Suroviny

krémový sýr 250 ml
máslo 2 PL
vrchovaté
hořčice hrubozrnná 1 ČL
křen 4 PL
smetanový (viz Něco navíc)
šunka 250 g
v plátcích
sůl

Postup

1

Sýr utřete s máslem, vmíchejte hořčici a křen. Šunku nakrájejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky, podle chuti osolte.

NĚCO NAVÍC

  • Hotový smetanový křen lze nahradit o něco menším množstvím nastrouhaného čerstvého křenu, doplněným 1–2 lžícemi smetany.
     
  • Část šunky můžete nechat v plátcích a pak s ní ozdobit pomazánku při podávání. Jako ozdoba se také hodí nadrobno nakrájená zelená část jarní cibulky nebo pažitka.
     
  • Zkuste někdy vyměnit čerstvý smetanový sýr za mascarpone! Můžete ho i vyšlehat se šlehačkou, čímž se velmi přiblížíte chuti šunkové rolky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit