Šunková rolka s křenem přetvořená do pomazánky! Tuhle pomazánku považujeme za jednu z nejlepších a nejgeniálnějších. Při focení mizela doslova jak pára nad hrncem, takže ji klidně dělejte z dvojnásobné dávky!
Suroviny
krémový sýr
250
ml
máslo
2
PL
vrchovaté
hořčice hrubozrnná
1
ČL
křen
4
PL
smetanový (viz Něco navíc)
šunka
250
g
v plátcích
sůl
Postup
1
Sýr utřete s máslem, vmíchejte hořčici a křen. Šunku nakrájejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky, podle chuti osolte.
NĚCO NAVÍC
- Hotový smetanový křen lze nahradit o něco menším množstvím nastrouhaného čerstvého křenu, doplněným 1–2 lžícemi smetany.
- Část šunky můžete nechat v plátcích a pak s ní ozdobit pomazánku při podávání. Jako ozdoba se také hodí nadrobno nakrájená zelená část jarní cibulky nebo pažitka.
- Zkuste někdy vyměnit čerstvý smetanový sýr za mascarpone! Můžete ho i vyšlehat se šlehačkou, čímž se velmi přiblížíte chuti šunkové rolky.