Čím čerstvější křen použijete, tím větší říz bude polévka mít.
Suroviny
Postup
Na másle asi minutu opékejte rozmixovaný toustový chleba a šalotku. Zalijte vývarem, přisypte křen a vařte 40 minut. Přidejte brambory a vařte dalších 20 minut, až budou měkké.
Rozmixujte dohladka a vraťte do hrnce. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete, případně přiostřete čerstvým křenem a už jen prohřejte. Až do tohoto bodu můžete připravit den předem a uchovat v chladu.
Tmavý chleba i uzené kuřecí maso nakrájejte na kostky. Obojí opékejte v pánvi na oleji asi 5 minut, až chleba bude křupavý a maso dozlatova.
Ohřejte polévku, případně ji rozřeďte dalším vývarem. Rozdělte do misek či talířů a posypte opečeným chlebem a masem, případně ozdobte kapkou oleje a pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Chléb Negrill je velmi tmavý chleba ochucený restovanou cibulkou. Vyrábí ho pan Schneider v Pekárně Tanvald a koupíte ho krájený a balený v běžné obchodní síti. Můžete použít ale i jiný podobný celozrnný chleba.