0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 212 g
Tuky 158 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím čerstvější křen použijete, tím větší říz bude polévka mít.

Suroviny

máslo 5 PL
toustový chléb 20 g
rozmixovaný (3 lžíce)
šalotka 2 ks
nadrobno
vývar zeleninový 1.5 l
brambory 450 g
oloupané, na kostičky
křen 200 g
čerstvý, najemno + na dochucení
smetana ke šlehání 200 ml
sůl
a čerstvě mletý pepř
olivový olej 2 PL
a na ozdobu
chleba tmavý 100 g
kuřecí prsa 100 g
uzená či stehna
pažitka
na ozdobu

1 Na másle asi minutu opékejte rozmixovaný toustový chleba a šalotku. Zalijte vývarem, přisypte křen a vařte 40 minut. Přidejte brambory a vařte dalších 20 minut, až budou měkké.

2 Rozmixujte dohladka a vraťte do hrnce. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete, případně přiostřete čerstvým křenem a už jen prohřejte. Až do tohoto bodu můžete připravit den předem a uchovat v chladu.

3 Tmavý chleba i uzené kuřecí maso nakrájejte na kostky. Obojí opékejte v pánvi na oleji asi 5 minut, až chleba bude křupavý a maso dozlatova.

4 Ohřejte polévku, případně ji rozřeďte dalším vývarem. Rozdělte do misek či talířů a posypte opečeným chlebem a masem, případně ozdobte kapkou oleje a pažitkou.


NĚCO NAVÍC
Chléb Negrill je velmi tmavý chleba ochucený restovanou cibulkou. Vyrábí ho pan Schneider v Pekárně Tanvald a koupíte ho krájený a balený v běžné obchodní síti. Můžete použít ale i jiný podobný celozrnný chleba.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit