Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 212 g
Tuky 158 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím čerstvější křen použijete, tím větší říz bude polévka mít.

Související recepty

Suroviny

rozmixovaný (3 lžíce)
nadrobno
vývar zeleninový 1,5 l
oloupané, na kostičky
křen 200 g
čerstvý, najemno + na dochucení
sůl
a čerstvě mletý pepř
olivový olej 2 PL
a na ozdobu
uzená či stehna
pažitka
na ozdobu

Postup

1

Na másle asi minutu opékejte rozmixovaný toustový chleba a šalotku. Zalijte vývarem, přisypte křen a vařte 40 minut. Přidejte brambory a vařte dalších 20 minut, až budou měkké.

2

Rozmixujte dohladka a vraťte do hrnce. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete, případně přiostřete čerstvým křenem a už jen prohřejte. Až do tohoto bodu můžete připravit den předem a uchovat v chladu.

3

Tmavý chleba i uzené kuřecí maso nakrájejte na kostky. Obojí opékejte v pánvi na oleji asi 5 minut, až chleba bude křupavý a maso dozlatova.

4

Ohřejte polévku, případně ji rozřeďte dalším vývarem. Rozdělte do misek či talířů a posypte opečeným chlebem a masem, případně ozdobte kapkou oleje a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Chléb Negrill je velmi tmavý chleba ochucený restovanou cibulkou. Vyrábí ho pan Schneider v Pekárně Tanvald a koupíte ho krájený a balený v běžné obchodní síti. Můžete použít ale i jiný podobný celozrnný chleba.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín