Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2007/2

Únor 2007

Recepty z vydání

Zapečené palačinky s houbami a cuketou

Zapečené palačinky jsou božské. Zkuste tuhle originální úpravu s houbami a cuketou!

Palačinky plněné špenátem

Kombinace špenátu s riccotou nikdy nezklame!

Citronové palačinky

Jednoduché a elegantní...

Palačinky s vanilkovým krémem

Palačinky s vanilkovým krémem a ovocem vám nedají spát!

Marocký tažin

Marocký zeleninový hrnec.

Zapékané čekanky v tmavé šunce

Recept z repertoáru belgické kuchyně, kde je čekanka ve velikánské oblibě. Syté, ale delikátní!

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

Se smetanovou omáčkou dobře ladí jemnější drůbeží maso (kuře, ale i krůta, využít můžete i povařené slepičí maso)...

Švábský cibulový koláč

Přímo dětsky jednoduché! Ať pečete na plechu nebo ve formě, úspěch je zaručen.

Křenové želé

Tohle byl vyložený chuťový objev. Jablečný křen patří do české kuchyně, ale povznést nápad k želé? Geniální!

Pikantní placičky z uzené ryby

Velké vločky se svou oříškovou konzistencí dodají placičkám křupavost a zázvor se postará o jemně citrusový šmrnc...

Pomerančový perník s vločkami a ořechy

Stačí smíchat suroviny, vlít těsto na plech… a postavit na kafe...

Dokonalá ovesná kaše

Křehké velké vločky vytvoří krásně krémovou, jemnou kaši. ,Mikrovlnná metoda‘ tentokrát není rychlejší –...

Rychlý irský chléb

Specialitou tohoto chleba je kypření pomocí jedlé sody a podmáslí; odpadá tedy kynutí. Nejlepší je ještě trochu teplý!

Krůtí hamburgery

Celozrnnému pečivu, plnému vlákniny, říkají moje děti ,špinavé‘. Pokud k němu mají vaše ratolesti podobný vztah,...

Nudlový ,švédský stůl'

Tenhle recept jsem vymyslela po návštěvě čínské restaurace. Děti byly nadšené, když si mohly dětskými tyčinkami naložit...

Krémové zeleninové rizoto

Přimět děti, aby jedly dostatek ovoce a zeleniny, může být tvrdý oříšek. S rizotem jim do jídelníčku zapracujete trochu...

Kořeněný losos v balíčku

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku.

Eintopf s kuřetem a šunkou

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku

Bagetky s ostrými fazolemi

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku.

Těstoviny s houbami a bylinkami

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku

Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku.

Fenyklovo-mandlová polévka

Jednoduchá a uklidňující, prostě polévka do nepohody. Máte-li přesto chuť na špetku dobrodružství, přidejte do ní...

Jednoduchý fenyklový salát s chilli omáčkou

Křupavý fenykl je do salátů jako stvořený! Naše verze je navíc otevřená dalším nápadům – zkuste přidat třeba...

Krémový zapečený fenykl

Jednoduché jídlo – ovšem nabité chutí a vůní! Poslouží jako příloha, ale s pečenými bramborami a zeleným salátem...

Těstoviny s fenyklem

Pusťte fenykl do kuchyně! Příjemně vás překvapí...

Indonéská hovězí polévka

I s levnějším kouskem hovězího (povařte je ale opravdu doměkka!) bude mít tato překrásná polévka velký úspěch a obohatí...

Japonská polévka s kachním masem

Šťavnaté kachní maso dodá polévce skvělou chuť, byliny vůni, zelenina křupavost a nudle sytivost. Perfektní malý oběd!

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Neděste se dlouhého seznamu ingrediencí - spojí se v jedinečnou exotickou chuť.

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Její jméno (možná ho znáte ze zmrzliny) znamená v italštině ‚strakatá‘ – podle dvoubarevných provázků...

Hovězí polévka s knedlíčky

Tahle polévka je příkladem krásy v jednoduchosti a důležitosti vývaru – právě na něm totiž stojí její chuť!...

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní chuť! Vyhrát si...

Rajská polévka s nočky

Elegantní, spjaté s vysokou kuchyní, i robustně domácké – ale vždycky dostupné.....

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Recept je nápadem známé ‚biokuchařky‘ Hanky Zemanové. Polévka obsahuje řadu cenných látek a kromě toho, že...

Uzená hrachovo-mrkvová polévka

Uzené a hrách k sobě cítí přirozenou náklonnost a patří i do klasické české kuchyně. Malá vylepšení dodají této polévce...

Čočková polévka s párkem

Další báječná klasika! Čočku vařte spíš pomaleji, aby se slupky tolik neoddělovaly od zrnek. Kvůli úspoře času můžete...

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

Citujeme z originálu: Priam divotvorná polievka, ktorá dodá veľa energie! Deň vopred pripravená získá aj kopu chuti...

Vichyssoise

Už léta je na jídelníčku všech světových restaurací. Půvab polévky pocházející z lázeňského města Vichy spočívá i v tom...

Zimní minestrone

Základ chuti tu tvoří trojice cibule-mrkev-celer; ostatní už můžete dodávat podle vlastní fantazie a stavu zásob.

Bramborová polévka s houbami

Kombinace brambor a hub je léty prověřená.

Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

Jsou krásně křupavé, zdravé – a velmi rychle hotové! Pochopitelně můžete použít běžné máslo, jen doporučujeme...

Cassoulet

Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. Pochutnáte si!

Valentýnský perník

Svého vyvoleného si rozhodně získáte, když mu předložíte nadýchaný perník podle receptu naší čtenářky Heleny Tomkové...

Zapečené špagety s kuřecím masem a houbami

Jednou jsem se před hostincem mých rodičů potkal s velmi příjemným starším párem. Když se dozvěděli, že jedu do Itálie...

Florentský rýžový koláč

Tyhle koláče se obvykle sypou moučkovým cukrem a nabízejí se teplé i studené – skvělé jsou, jako většina...

Nejlepší koblihy

Globálně proslulé sladké pečivo je i naším národním pokladem. Naučte se světové koblihy a váš kuchyňský repertoár...

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Jemná navinulost této nezvyklé bramboračky (pochází z jarního menu staročeské kuchyně) je dobrým chuťovým můstkem k...

Uzené s hrachovou kaší

Šťavnaté, voňavé, tradiční – a jednoduché. Ideální oběd!...

Masopustní křehotiny

Ochutnejte autentické sváteční pečivo! Recept paní Nuslové z Příbramska patří k tamní masopustní tradici.

Kokosovo-čokoládové makronky

,Kokosáky‘ není úplně snadné rozlousk­nout, ale s námi to zvládnete: ořech ­zabalte do utěrky, aby vám...

Pošírované kuře

Plné chuti a šťávy

Grilovaný mořský okoun s pórkem a červeným vínem

První tři kroky lze udělat už ráno. Připravené polotovary nechte přikryté v lednici.

Královský pudink

Dezert je nejlepší vlažný, proto ho dopečte těsně předtím, než usednete k rybě

Tropický ovocný salát

Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!

Desetiminutový losos s jarní cibulkou

Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!

Kuřecí polévka s řeřichou

Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!
REKLAMA

Přidat komentář