Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křenové želé
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1736 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 421 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle byl vyložený chuťový objev. Jablečný křen patří do české kuchyně, ale povznést nápad k želé? Geniální! Želé je skvělé ke křupavým slaným sušenkám, uzeninám, grilovaným masům, vyzrálému sýru i do omáček.

Suroviny

křen 1 hrnek
strouhaný
želírovací cukr 2 hrnky
jablečný ocet ½ hrnku
jablečná šťáva 1 hrnek

Postup

1

Křen můžete nastrouhat najemno či nahrubo. Pokud vám záleží na efektu, nakrájejte křen na kolečka nebo na hranolky, budou se v želé dobře vyjímat.

2

Všechny suroviny promíchejte v kastrůlku a svařte do zhoustnutí. Trvá to jen pár minut; přesnou dobu v poměru k surovinám najdete na obalu cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

09.08.2008 15:17
...ale to přece není vůbes špatný nápad, mě se líbí a určitě to zkusíma otestuji na svých kamarádkách. Jen musím vymyslet, k čemu - možná grilované krůtí masíčko...
16.07.2008 19:18
Chapu, ze napady dochazeji, mozna jsem ignorant, ale krenove zele...jezisi..
24.07.2008 21:29
Bezvýhradně....

Apetit magazín