Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1736 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 421 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle byl vyložený chuťový objev. Jablečný křen patří do české kuchyně, ale povznést nápad k želé? Geniální!

Suroviny

křen 1 hrnek
strouhaný
želírovací cukr 2 hrnky
jablečný ocet 0.5 hrnku
jablečná šťáva 1 hrnek
1.  Křen můžete nastrouhat najemno či nahrubo. Pokud vám záleží na efektu, nakrájejte křen na kolečka nebo na hranolky, budou se v želé dobře vyjímat.

2.  Všechny suroviny promíchejte v kastrůlku a svařte do zhoustnutí. Trvá to jen pár minut; přesnou dobu v poměru k surovinám najdete na obalu cukru.

Jak si ho užít 
Želé je skvělé ke křupavým slaným sušenkám, uzeninám, grilovaným masům, vyzrálému sýru i do omáček.

Komentáře

Anonym

Chapu, ze napady dochazeji, mozna jsem ignorant, ale krenove zele...jezisi..

Anonym

...ale to přece není vůbes špatný nápad, mě se líbí a určitě to zkusíma otestuji na svých kamarádkách. Jen musím vymyslet, k čemu - možná grilované krůtí masíčko...

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit