0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1736 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 421 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle byl vyložený chuťový objev. Jablečný křen patří do české kuchyně, ale povznést nápad k želé? Geniální!

Suroviny

křen 1 hrnek
strouhaný
želírovací cukr 2 hrnky
jablečný ocet 0.5 hrnku
jablečná šťáva 1 hrnek
1.  Křen můžete nastrouhat najemno či nahrubo. Pokud vám záleží na efektu, nakrájejte křen na kolečka nebo na hranolky, budou se v želé dobře vyjímat.

2.  Všechny suroviny promíchejte v kastrůlku a svařte do zhoustnutí. Trvá to jen pár minut; přesnou dobu v poměru k surovinám najdete na obalu cukru.

Jak si ho užít 
Želé je skvělé ke křupavým slaným sušenkám, uzeninám, grilovaným masům, vyzrálému sýru i do omáček.

Komentáře

Anonym

Chapu, ze napady dochazeji, mozna jsem ignorant, ale krenove zele...jezisi..

Anonym

...ale to přece není vůbes špatný nápad, mě se líbí a určitě to zkusíma otestuji na svých kamarádkách. Jen musím vymyslet, k čemu - možná grilované krůtí masíčko...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit