Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně jako gaučové a pampa. Zkusit to ale můžete i doma!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 3-4 hodiny
PT1H
Pečení 1:00

Ingredience

    • 800 g–1 kg roštěnce vcelku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    Na chimichurri:
    • ½ hrnku olivového oleje
    • ¾ hrnku bílého vinného octa
    • 6 lžic dezertního vína (sherry)
    • svazek nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
    • sekané čerstvé nebo sušené rozemnuté oregano
    • 3 lžíce citronové šťávy
    • 6 stroužků česneku, nasekaných

Příprava jídla

1.  Smíchejte přísady na omáčku chimichurri.

2. Osolené a opepřené maso přelijte většinou chimichurri a tři až čtyři hodiny marinujte. Půl hodiny před přípravou ho vyjměte a troubu předehřejte na 240 stupňů. Maso přelité zbylou marinádou pečte 20 minut.

3.  Teplotu snižte na 190 stupňů a počítejte se čtvrthodinou pečení na půl kila masa, chcete-li je krvavé. Dalších patnáct minut pečení na celý kus přidejte na středně, a půl hodiny na zcela propečené maso. Jeho stav přesně určí teploměr.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí empanadas

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Japonské závitky negimaki

Klasický steak ze svíčkové

Pravý vídeňský řízek

Švýcarské geschnetzeltes

Kuřecí steak

Šťavnatý špíz

Drůbeží játra po benátsku

Závitek z krůtího masa

Jehněčí kotlety

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.4/07, str.5

Přidat komentář