0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 22
Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1567 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 9 g
Tuky 139 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Předpokladem úspěchu je kvalitní maso a kvalitní pánev. Doporučujeme hovězí z býka do 18 měsíců a dobře vodivou nepřilnavou pánvičku – třeba přímo grilovací.

Suroviny

svíčková 2 plátek
4 cm vysoké
olivový olej
na potření, může být i ochucený
pepř mletý
čerstvě mletý
lze nahradit portským vínem
máslo 1 plátek
hořčice hrubozrnná 1 PL
med 1 ČL

Postup

1

Maso potřete olejem a poprašte pepřem a nechte aspoň hodinu odležet.

2

Kvalitní nepřilnavou pánev rozpalte na maximum, thermo-spot u pánví Tefal by měl rudě zářit.

3

Do pánve položte biftek a tři minuty ho opékejte z jedné strany, pak ho opatrně pomocí dřevěné obracečky nebo kleští otočte a pečte tři minuty i z druhé strany.

4

Maso pak zabalte do alobalu a nechte 5 minut odležet. Mezitím rozpalte troubu na 220 stupňů.

5

Bifteky rozbalte, zachyťte šťávu, kterou pustily, a osolte je. Opět je zabalte a dejte je na 4 minuty dojít do trouby – získáte tam středně propečené šťavnaté hovězí.

6

Pánev, kde jste maso opékali, vraťte na oheň, vlijte sherry nebo portské a odvařte všechny přípečky.

7

Přilijte šťávu, kterou maso pustilo a vmíchejte máslo a hořčici. Omáčku dolaďte solí, pepřem a medem.

8

Podávejte k masu. Jako přílohu doporučujeme opečenou zeleninu.

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč