Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žemlové buchty

Stálý host pikniků a večírků poslouží i jako druhá příloha k vytření lahodné omáčky.

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Kynutí: 70 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 500 g hladké mouky + na poprášení pracovní plochy
    • 1 balíček sušeného droždí
    • 1 lžička soli
    • 1 lžíce oleje
    • 125 ml mléka
    • tuk na vymazání formy

Příprava jídla

1.  Mouku prosijte do mísy, přisypte droždí a promíchejte. Přidejte sůl, olej, mléko, 250 ml vlažné vody a pět minut zpracovávejte elektrickým ručním hnětačem. Zakryjte utěrkou a nechte kynout, aby těsto víceméně zdvojnásobilo objem; trvá to zhruba padesát minut.

2.  Znovu těsto prohněťte v míse a pak na pomoučněné pracovní ploše. Vytvarujte jako buchty a skládejte vedle sebe do vymazané kulaté formy. Nechte patnáct až dvacet minut kynout. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Žemle potřete vodou a pečte dozlatova; trvá to zhruba půl hodiny.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s krutony a sýrem

Klasická hovězí pečeně

Cheesecake

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str. 74

Přidat komentář