Maminčiny buchty s povidly

Maminčiny buchty s povidly
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maminčiny buchty s povidly

3.8 / 5. Počet hodnocení: 188
Více než hodinu Pro zkušené na 20 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4420 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 595 g
Tuky 157 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplá pocukrovaná buchta a k tomu sklenice mléka – to je jako z pohádky o Honzovi!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
droždí čerstvé 1 kostka
krupicový cukr 50 g
mléko 200 ml
vanilkový cukr 1 ks
sůl 1 špetka
žloutek 2 ks
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
máslo 100 g
rozpuštěné
sádlo
domácí, nesolené (nebo máslo) – do pekáče
Na náplň
švestková povidla 300 g
rum 50 ml
tmavý
perník 4 PL
strouhaný

1 Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek. Až vzejde, spojte ho s ostatními přísadami a uhněťte měkké soudržné těsto.

2 Nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout na dvojnásobný objem. Potom z těsta na pomoučněném válu vyválejte placku silnou 1 cm a nakrájejte čtverečky 6 x 6 cm. Povidla rozmíchejte s rumem a perníkem.

3 V pekáči rozpusťte tuk. Náplň klaďte na připravené čtverce těsta a zabalte je. Buchty pak vyválejte v rozpuštěném tuku a klaďte je do pekáčku spojem dolů. Nechte je ještě asi půl hodiny znovu kynout a potom pečte při 180 ºC asi 30 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit