Maminčiny buchty s povidly

Maminčiny buchty s povidly

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Pro zkušené na 20 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4456 kcal
Bílkoviny 100 g
Cukr 601 g
Tuky 157 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplá pocukrovaná buchta a k tomu sklenice mléka – to je jako z pohádky o Honzovi!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
droždí čerstvé 1 kostka
krupicový cukr 50 g
mléko 200 ml
vanilkový cukr 1 ks
sůl špetka
žloutek 2 ks
citron 1 ks
strouhaná kůra
máslo 100 g
rozpuštěné
sádlo
domácí nesolené (nebo máslo) do pekáče
Na náplň
švestková povidla 300 g
rum 50 ml
tmavý
4 PL
strouhaný perník

1 Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek. Až vzejde, spojte ho s ostatními přísadami a uhněťte měkké soudržné těsto.

2 Nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout na dvojnásobný objem. Potom z těsta na pomoučněném válu vyválejte placku silnou 1 cm a nakrájejte čtverečky 6 x 6 cm. Povidla rozmíchejte s rumem a perníkem.

3 V pekáči rozpusťte tuk. Náplň klaďte na připravené čtverce těsta a zabalte je. Buchty pak vyválejte v rozpuštěném tuku a klaďte je do pekáčku spojem dolů. Nechte je ještě asi půl hodiny znovu kynout a potom pečte při 180 ºC asi 30 minut dozlatova.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit