Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maminčiny buchty s povidly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 365
Do 50 minut Snadné na 20 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4420 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 595 g
Tuky 157 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maminčiny buchty s povidly vyžadují během přípravy trochu více péče, ale uvidíte, že se vám toto úsilí mnohonásobně vrátí v podobě lahodné chuti. Jsou nadýchané, voňavé, zkrátka fantastické. Teplá pocukrovaná buchta a k tomu sklenice mléka – to je jako z pohádky o Honzovi!

Související recepty

Suroviny

droždí čerstvé 1 kostka
mléko 200 ml
sůl 1 špetka
nastrouhaná z 1 citronu
máslo 100 g
rozpuštěné
domácí, nesolené (nebo máslo) – do pekáče
Na náplň
švestková povidla 300 g
rum 50 ml
tmavý
perník 4 PL
strouhaný
na poprášení

Postup

1

Do misky dáme lžíci mouky, lžíci cukru a lžíci mléka. Vmícháme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.

2

Přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Zhruba po 10 minutách získáme hladké pružné těsto.

3

Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu než zdvojnásobí objem.

4

Vál nebo pracovní plochu lehce poprašte moukou. Z vykynutého těsta vyválejte placku silnou 1 cm. Nakrájejte čtverečky 6 x 6 cm.

5

Povidla rozmíchejte s rumem a perníkem. Náplň rozdělte na připravené čtverce těsta a zabalte je. Jednotlivé buchty obalujte v rozpuštěném sádle a skládejte do pekáčku spojem dolů.

6

Nechte ještě 30 minut kynout. Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte asi 30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před servírováním poprašte cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Doporučujeme recept s videem

Nejlepší kynuté buchty

Apetit magazín

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi
  • Zajímavosti

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi

Místo zlatavého ležáku sklenice pěny – Američani šílí po českém mlíku! Zatímco dříve by hosté za oceánem takový „špatně natočený“ půllitr okamžitě vraceli na výčep, dnes se z něj stal vyhledávaný zážitek. Jak si tradiční české čepování piva...