0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1945 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 326 g
Tuky 27 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stálý host pikniků a večírků poslouží i jako druhá příloha k vytření lahodné omáčky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
I na poprášení pracovní plochy
1 bal
sušené droždí
sůl 1 ČL
olej 1 PL
mléko 125 ml
tuk
na vymazání formy
1.  Mouku prosijte do mísy, přisypte droždí a promíchejte. Přidejte sůl, olej, mléko, 250 ml vlažné vody a pět minut zpracovávejte elektrickým ručním hnětačem. Zakryjte utěrkou a nechte kynout, aby těsto víceméně zdvojnásobilo objem; trvá to zhruba padesát minut.

2.  Znovu těsto prohněťte v míse a pak na pomoučněné pracovní ploše. Vytvarujte jako buchty a skládejte vedle sebe do vymazané kulaté formy. Nechte patnáct až dvacet minut kynout. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Žemle potřete vodou a pečte dozlatova; trvá to zhruba půl hodiny.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit