Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1945 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 326 g
Tuky 27 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Stálý host pikniků a večírků poslouží i jako druhá příloha k vytření lahodné omáčky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
I na poprášení pracovní plochy
1 bal
sušené droždí
sůl 1 ČL
olej 1 PL
mléko 125 ml
tuk
na vymazání formy
1.  Mouku prosijte do mísy, přisypte droždí a promíchejte. Přidejte sůl, olej, mléko, 250 ml vlažné vody a pět minut zpracovávejte elektrickým ručním hnětačem. Zakryjte utěrkou a nechte kynout, aby těsto víceméně zdvojnásobilo objem; trvá to zhruba padesát minut.

2.  Znovu těsto prohněťte v míse a pak na pomoučněné pracovní ploše. Vytvarujte jako buchty a skládejte vedle sebe do vymazané kulaté formy. Nechte patnáct až dvacet minut kynout. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Žemle potřete vodou a pečte dozlatova; trvá to zhruba půl hodiny.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit