Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Honzovy buchty s hruškovými povidly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 86
Více než hodinu Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4469 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 592 g
Tuky 160 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Buchty k výletům prostě patří, bral si je Honza do světa a balíme si je s sebou do přírody i my. Z trouby rovnou do krabičky, aby vydržely teplé! Zkuste obvyklá švestková povidla zaměnit za hrušková, bude to příjemná změna! 

Suroviny

+ navíc na poprášení
mléko 250 ml
vlažné
+ navíc na posypání
droždí čerstvé 1 kostka
máslo 100 ml
rozpuštěné + navíc na vymazání plechu a na potírání
sůl 1 špetka
hrušková povidla 400 g
na naplnění

Postup

1

Do prosáté mouky udělejte důlek a vlijte trochu vlažného mléka, přidejte špetku cukru a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek (trvá to asi 15 minut).

2

Poté přidejte zbylé ingredience kromě povidel a vypracujte hladké nelepivé těsto. Nechte jej asi hodinu zakryté čistou utěrkou kynout. V průběhu kynutí těsto dvakrát propracujte.

3

Troubu rozehřejte na 175°C.

4

Z těsta utvořte kuličky a vyskládejte je na pracovní plochu, pak každou roztáhněte na placičku o trochu menší než dlaň, naplňte lžičkou povidel a zabalte (těsto dobře přimáčkněte k sobě). Buchtičky skládejte do máslem vymazaného pekáčku vedle sebe spojem dolů a nechte ještě 10 minut kynout.

5

Pak je ze všech stran přetřete pomocí mašlovačky rozehřátým máslem a dejte péct na 20–25 minut.

6

Ihned po vytažení z trouby je potřete máslem a pocukrujte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3