Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybízový rosol
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 2 skleničky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 342 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 78 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybíz obsahuje dostatek pektinu, takže želíruje bez další pomoci. Sterilováním můžete životnost rosolu ještě prodloužit.

Suroviny

čerstvý , vylisovaný a šťáva z něj
600 ml
hroznový džus 100%

Postup

1

Na mírném ohni svařte džus na třetinu objemu, v jiném kastrůlku proveďte totéž s rybízovou šťávou.

2

Oba sirupy smíchejte a za stálého míchání dál vařte na prudším ohni, aby směs začala rosolovatět – na vychlazeném talířku ztuhne tak, že v ní prstem vytvoříte rýhu. Pokud rosol nehoustne, přidejte lžičku citronové šťávy a ještě chvíli vařte.

3

Seberte pěnu a rosolem naplňte suché nahřáté skleničky. Zavíčkujte, obraťte a nechte deset minut stát víčkem dolů.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč