Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybízový rosol

Rybíz obsahuje dostatek pektinu, takže želíruje bez další pomoci. Sterilováním můžete životnost rosolu ještě prodloužit.

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 2 skleničky
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina

Ingredience

    • 600 ml šťávy vylisované z čerstvého červeného rybízu
    • 600 ml 100% hroznového džusu

Příprava jídla

1.  Na mírném ohni svařte džus na třetinu objemu, v jiném kastrůlku proveďte totéž s rybízovou šťávou. Oba sirupy smíchejte a za stálého míchání dál vařte na prudším ohni, aby směs začala rosolovatět – na vychlazeném talířku ztuhne tak, že v ní prstem vytvoříte rýhu. Pokud rosol nehoustne, přidejte lžičku citronové šťávy a ještě chvíli vařte.

2.  Seberte pěnu a rosolem naplňte suché nahřáté skleničky. Zavíčkujte, obraťte a nechte deset minut stát víčkem dolů.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Meruňky ve vlastní šťávě

Višňová marmeláda

Džem či marmeláda doma a jednoduše

REKLAMA

Přidat komentář