Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karbanátky

Nemůžou vaše děti existovat bez hamburgerů z fastfoodů? Máme pro vás trik, jak tuhle konkurenci rozdrtit – předložte jim ty nejlepší karbanátky doma!
Autor:
Hodnocení:
148 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení: 20 minut
P
Česká

Ingredience

    • 1,5 kg směsi mletého masa
    • 2 vejce
    • 2 cibule, pokrájené najemno
    • 5 stroužků česneku, prolisovaných
    • 4 lžíce ostrého kečupu
    • 4 lžíce plnotučné hořčice
    • 1 lžíce majoránky, petrželová nať
    • strouhanka na zahuštění
    • 2 lžičky koření na mleté maso
    • sůl a pepř, olej na smažení

Příprava jídla

1. Okořeňte to!
Do mísy dejte mleté maso (hovězí a vepřové). Přidejte vajíčka, cibulku, česnek, kečup, hořčici a koření. Pokud nemáte předpřipravenou kořenicí směs, okořeňte si maso sami: zkuste tymián, nové koření nebo nepálivou papriku. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku.

2. Poctivě to promíchejte
Můžete přidat i nadrobno nasekanou čerstvou petrželovou nať; krásně zvýrazní barvu i vůni. Podle chuti osolte a opepřete a všechny suroviny důkladně ručně prohněťte. Výsledkem by měla být hmota, ze které se dobře tvarují kuličky – ani moc řídká, ani moc tuhá.

3. Vytvarujte masové koláčky
Před další prací si navlhčete ruce. Tvarujte bochánky menší než vaše dlaň a ne příliš silné. Karbanátky lze v této fázi zamrazit; aby se neslepily, dejte je do mrazáku nejdřív na plastovém tácku a teprve potom je přesuňte do igelitového sáčku.

4. Dokončete dílo

Bochánky smažte z obou stran v rozpáleném oleji tak, aby měly dostatek prostoru. Hotové karbanátky dávejte na talíř vyložený papírovými ubrousky – odsají přebytečný tuk. Karbanátky jsou skvělé samotné nebo s bramborovou kaší.

Užijte si je jednoduše – třeba s křupavým chlebem a kyselou okurkoul
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept je na chlup stejný jako "Karbanátky dědy Bohouše"...
Obrazek uzivatele
Asi je to pro ty, kdo nesnášej dědu bBhouše, anebo vůbec chlapy v kuchyni. Anebo je to pro ty, co si začli kupovat Apetit až teď, v tom případě je to ovšem na webu zbytečně... Jenomže zkus vydávat časopis s recepty, ve kterých se ty klasické nikdy neopakují :-)
Obrazek uzivatele
je tu ostrý kečep a psáno pro děti? I to nějak nesedí.

Přidat komentář