Karbanátky

Karbanátky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4318 kcal
Bílkoviny 349 g
Sacharidy 80 g
Tuky 296 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžou vaše děti existovat bez hamburgerů z fastfoodů? Máme pro vás trik, jak tuhle konkurenci rozdrtit – předložte jim ty nejlepší karbanátky doma!

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1.5 kg
vejce 2 ks
cibule 2 ks
pokrájená najemno
česnek 5 stroužků
prolisovaný
kečup ostrý 4 PL
hořčice plnotučná 4 PL
majoránka (drhnutá) 1 PL
strouhanka
na zahuštění
sůl
pepř
olej
na smažení

1Do mísy dejte mleté maso (hovězí a vepřové). Přidejte vajíčka, cibulku, česnek, kečup, hořčici a koření. Pokud nemáte předpřipravenou kořenicí směs, okořeňte si maso sami: zkuste tymián, nové koření nebo nepálivou papriku. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku.

2Můžete přidat i nadrobno nasekanou čerstvou petrželovou nať; krásně zvýrazní barvu i vůni. Podle chuti osolte a opepřete a všechny suroviny důkladně ručně prohněťte. Výsledkem by měla být hmota, ze které se dobře tvarují kuličky – ani moc řídká, ani moc tuhá.

3Před další prací si navlhčete ruce. Tvarujte bochánky menší než vaše dlaň a ne příliš silné. Karbanátky lze v této fázi zamrazit; aby se neslepily, dejte je do mrazáku nejdřív na plastovém tácku a teprve potom je přesuňte do igelitového sáčku.

4Bochánky smažte z obou stran v rozpáleném oleji tak, aby měly dostatek prostoru. Hotové karbanátky dávejte na talíř vyložený papírovými ubrousky – odsají přebytečný tuk. Karbanátky jsou skvělé samotné nebo s bramborovou kaší.

5Užijte si je jednoduše – třeba s křupavým chlebem a kyselou okurkoul

Komentáře

Anonym

Asi je to pro ty, kdo nesnášej dědu bBhouše, anebo vůbec chlapy v kuchyni. Anebo je to pro ty, co si začli kupovat Apetit až teď, v tom případě je to ovšem na webu zbytečně... Jenomže zkus vydávat časopis s recepty, ve kterých se ty klasické nikdy neopakují :-)

Anonym

je tu ostrý kečep a psáno pro děti? I to nějak nesedí.

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit