0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karbanátky

karbanátky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Karbanátky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 161
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4318 kcal
Bílkoviny 349 g
Sacharidy 80 g
Tuky 296 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžou vaše děti existovat bez hamburgerů z fastfoodů? Máme pro vás trik, jak tuhle konkurenci rozdrtit – předložte jim ty nejlepší karbanátky doma!

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1.5 kg
vejce 2 ks
cibule 2 ks
pokrájená najemno
česnek 5 stroužků
prolisovaný
kečup ostrý 4 PL
hořčice plnotučná 4 PL
majoránka (drhnutá) 1 PL
strouhanka
na zahuštění
sůl
pepř
olej
na smažení

Postup

1

Do mísy dejte mleté maso (hovězí a vepřové). Přidejte vajíčka, cibulku, česnek, kečup, hořčici a koření. Pokud nemáte předpřipravenou kořenicí směs, okořeňte si maso sami: zkuste tymián, nové koření nebo nepálivou papriku. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku.

2

Můžete přidat i nadrobno nasekanou čerstvou petrželovou nať; krásně zvýrazní barvu i vůni. Podle chuti osolte a opepřete a všechny suroviny důkladně ručně prohněťte. Výsledkem by měla být hmota, ze které se dobře tvarují kuličky – ani moc řídká, ani moc tuhá.

3

Před další prací si navlhčete ruce. Tvarujte bochánky menší než vaše dlaň a ne příliš silné. Karbanátky lze v této fázi zamrazit; aby se neslepily, dejte je do mrazáku nejdřív na plastovém tácku a teprve potom je přesuňte do igelitového sáčku.

4

Bochánky smažte z obou stran v rozpáleném oleji tak, aby měly dostatek prostoru. Hotové karbanátky dávejte na talíř vyložený papírovými ubrousky – odsají přebytečný tuk. Karbanátky jsou skvělé samotné nebo s bramborovou kaší.

5

Užijte si je jednoduše – třeba s křupavým chlebem a kyselou okurkoul

Související články

Komentáře

Anonym

Asi je to pro ty, kdo nesnášej dědu bBhouše, anebo vůbec chlapy v kuchyni. Anebo je to pro ty, co si začli kupovat Apetit až teď, v tom případě je to ovšem na webu zbytečně... Jenomže zkus vydávat časopis s recepty, ve kterých se ty klasické nikdy neopakují :-)

Anonym

je tu ostrý kečep a psáno pro děti? I to nějak nesedí.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit