0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karbanátky

karbanátky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Karbanátky

4.6/5 Počet hodnocení: 161
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4318 kcal
Bílkoviny 349 g
Sacharidy 80 g
Tuky 296 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžou vaše děti existovat bez hamburgerů z fastfoodů? Máme pro vás trik, jak tuhle konkurenci rozdrtit – předložte jim ty nejlepší karbanátky doma!

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1,5 kg
vejce 2 ks
cibule 2 ks
pokrájená najemno
česnek 5 stroužků
prolisovaný
kečup ostrý 4 PL
hořčice plnotučná 4 PL
majoránka (drhnutá) 1 PL
strouhanka
na zahuštění
sůl
pepř
olej
na smažení

Postup

1

Do mísy dejte mleté maso (hovězí a vepřové). Přidejte vajíčka, cibulku, česnek, kečup, hořčici a koření. Pokud nemáte předpřipravenou kořenicí směs, okořeňte si maso sami: zkuste tymián, nové koření nebo nepálivou papriku. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku.

2

Můžete přidat i nadrobno nasekanou čerstvou petrželovou nať; krásně zvýrazní barvu i vůni. Podle chuti osolte a opepřete a všechny suroviny důkladně ručně prohněťte. Výsledkem by měla být hmota, ze které se dobře tvarují kuličky – ani moc řídká, ani moc tuhá.

3

Před další prací si navlhčete ruce. Tvarujte bochánky menší než vaše dlaň a ne příliš silné. Karbanátky lze v této fázi zamrazit; aby se neslepily, dejte je do mrazáku nejdřív na plastovém tácku a teprve potom je přesuňte do igelitového sáčku.

4

Bochánky smažte z obou stran v rozpáleném oleji tak, aby měly dostatek prostoru. Hotové karbanátky dávejte na talíř vyložený papírovými ubrousky – odsají přebytečný tuk. Karbanátky jsou skvělé samotné nebo s bramborovou kaší.

5

Užijte si je jednoduše – třeba s křupavým chlebem a kyselou okurkoul

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

Anonym

Recept je na chlup stejný jako "Karbanátky dědy Bohouše"...

Anonym

Asi je to pro ty, kdo nesnášej dědu bBhouše, anebo vůbec chlapy v kuchyni. Anebo je to pro ty, co si začli kupovat Apetit až teď, v tom případě je to ovšem na webu zbytečně... Jenomže zkus vydávat časopis s recepty, ve kterých se ty klasické nikdy neopakují :-)

Anonym

je tu ostrý kečep a psáno pro děti? I to nějak nesedí.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč