Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný losos po thajsku

Exotická specialita s opravdu bleskovou přípravou
Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10 minut
P
Thajská

Ingredience

    • 4 kousky lososa, každý o váze asi 140 g
    • 2 lžičky slunečnicového oleje
    • malý kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a jemně nakrájená
    • svazek jarní cibulky, jemně pokrájený
    • 1½ lžíce sladké sójové omáčky
    • ¼ lžičky cukru
    • 20 g koriandru, jen nasekané lístky

Příprava jídla

Gril v troubě předehřejte na nejvyšší teplotu. Kousky ryby vložte do mělké zapékací nádoby a grilujte čtyři až pět minut, až bude ryba propečená, ale ve středu ještě trochu růžová. Přetáhněte fólií a nechte stranou.Rozehřejte wok nebo silnostěnnou pánev, vlijte olej a za stálého míchání osmažte zázvor, chilli papričku a cibulky, dvě až tři minuty. Vmíchejte sójovku, cukr, zastříkněte pár kapkami vody a stáhněte z ohně. Vmíchejte koriandr a ihned podávejte s lososem. Výborná příloha je rýže nebo nudle.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný losos na cedrovém prkénku

REKLAMA

Přidat komentář