Báječně odlehčená varianta lahůdkářské klasiky. Šunkový chlebíček patří k těm nejběžnějším druhům občerstvení. Ale co tak nahradit bramborový salát svěžím citronovým máslem? Klasika hned dostane nový šmrnc.
Postup
Veku nakrájejte na krajíčky, papriku na tenké plátky, klidně i ozdobné.
Každý krajíček potřete citronovým máslem, poklaďte několika listy rukoly, doprostřed dejte šunku smotanou do ruličky, vedle ananas a papriku. Všechno posypte sezamovými semínky.
Pokud máte raději debrecínku nebo jiný druh šunky, neváhejte a udělejte si chlebíček podle svého gusta. Krůtí nebo kuřecí šunka se však do receptu příliš nehodí.
Servírujte nejlépe hned – mějte na paměti, že rukola rychleji ovadá.
Citronové máslo
Spojte 125 g másla, po 1 lžíci citronové kůry a šťávy, 2,5 lžíce nasekané pažitky a špetku soli.