0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné 4 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1599 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 292 g
Tuky 28 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprostá klasika! Úspěch sklidí na chlebíčcích i na jednohubkách.

Suroviny

veka 4
krajíčky
Na pomazánku
lučina
eidam 50 g
nebo ementál, nastrouhaný
tatarská omáčka 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
Na ozdobu
dílky
řeřicha
lze nahradit petrželkou

1 Lučinu prošlehejte v misce, přimíchejte nastrouhaný sýr, tatarskou omáčku a prolisovaný česnek. Utřete pomazánku.

2 Potřete veku pomazánkou a chlebíčky ozdobte plátky sýra, dílkem mandarinky a případně lístkem řeřichy či petrželky.

Citrusové ovoce  je výborným doplňkem mnoha pomazánek – dodá jim správný šmrnc. Kromě mandarinek (i kompotovaných) zkuste i pomeranč nebo grapefruit.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...