Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Chlebíčky se sýrovo-česnekovou pomazánkou

Chlebíčky se sýrovo-česnekovou pomazánkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut 4 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1542 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 292 g
Tuky 26 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprostá klasika! Úspěch sklidí na chlebíčcích i na jednohubkách.

Suroviny

K podávání
veka 4
Na pomazánku
2 PL
lučina
sýr 50 g
eidam, lze nahradit ementálem, nastrouhaný
tatarská omáčka 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
Na ozdobu
sýr ementál
lze nahradit jiným plátkovým sýrem
mandarinky 4
čerstvá
řeřicha
lze nahradit petrželkou
1.  Lučinu prošlehejte v misce, přimíchejte nastrouhaný sýr, tatarskou omáčku a prolisovaný česnek. Utřete pomazánku.

2.  Potřete veku pomazánkou a chlebíčky ozdobte plátky sýra, dílkem mandarinky a případně lístkem řeřichy či petrželky.

Citrusové ovoce  je výborným doplňkem mnoha pomazánek – dodá jim správný šmrnc. Kromě mandarinek (i kompotovaných) zkuste i pomeranč nebo grapefruit.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit