Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

Sněhové rolády jsou naprosto úchvatné a zdaleka ne tak složité, jak by se mohlo zdát. Neobsahují sice žádnou mouku, zato dvě kouzelné přísady: ocet a škrob. I v malém množství zajistí těstu pružnost a vláčnost. A vaší práci zaručený úspěch!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Dort

Ingredience

    Na krém:

    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 80 ml oříškového likéru
    • 1 lžíce moučkového cukru, prosátého + na poprášení

    Na těsto:

    • 5 bílků
    • 160 g pískového cukru
    • 1 lžička bílého vinného octa
    • 1 lžička maizeny
    • 1 lžička vanilkového extraktu (tresti)

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Ve zcela čisté misce ušlehejte bílky dotuha, pak postupně zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý. Zlehka k němu zatřete ocet, maizenu a vanilkový extrakt.

Plech s vyšším okrajem o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem a pomocí stěrky na něj rozestřete sněhové těsto. Vložte do trouby a pečte dvacet minut, poté nechte dvě až tři minuty chladnout na plechu. Na mřížku položte pečicí papír, upečené těsto na něj opatrně přesuňte a nechte chladnout další dvě až tři minuty. Mezitím připravte krém: uvedené ingredience ušlehejte ­elektrickými metlami dotuha.

Do středu vychladlého korpusu rozetřete krém a opatrně přes něj překlop­te strany, aby vznikl závin. Před krájením poprašte moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Malovaná kakaová roláda s pistáciemi

Roláda s moka krémem

Nepečená roláda z esíček

Makový závin

Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008
Obrazek uzivatele
dala jsem Amareto a 80ml je příliš silná chuť. Dala bych tak polovinu. S bílovými roládami nemám zkušenost, ale těsto mi také přišlo moc sladké, dala bych méně cukru.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Marcelo, alkoholu příště určitě uberte, záleží jen na Vaší chuti :-)! Cukru ovšem v tomto případě ubrat nedoporučujeme, protože sněhové těsto je na něm "postavené". Bez něj se nebude chovat tak, jak má, a bílky budou mít tendenci lepit. Množství cukru v těstě lze vyvážit třeba úplně neoslazenou náplní.

Přidat komentář