Až budete mít náladu vařit a péct, zkuste tuhle roládu! Můžete ji totiž dát do mrazničky a vytáhnout v době, kdy se vám nebude chtít vůbec nic… jen mlsat.
Suroviny
Na náplň
máslo
150
g
vanilkový cukr
1
bal
med
50
g
kokos
130
g
strouhaný
Na tmavé těsto
sušenky
300
g
světlé
moučkový cukr
150
g
+ trocha na posypání válu a na ozdobení
kakao
30
g
med
100
g
káva
100
ml
silná černá káva s lógrem
Postup
1
Suroviny na náplň důkladně promíchejte a dejte na chvilku do lednice.
2
Mezitím nadrťte sušenky a smíchejte je s cukrem, kakaem a medem. Po lžičkách přidávejte kávu tak, abyste získali vláčné těsto. Na pocukrovaném válu ho vyválejte na obdélník. Potřete ho náplní a opatrně sviňte do rolády.
3
Pocukrujte a nechte dobře vychladit. Po ztuhnutí nakrájejte na řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů )
- Jak na krémové rolády: 26 nejlepších receptů(29 receptů )
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )