Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda s banány
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Čokoládová roláda s banány

4.2/5 Počet hodnocení: 49
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4876 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 339 g
Tuky 328 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová náplň s banány a karamelem je v kombinaci se silnou chutí čokoládové rolády absolutně neodolatelná.

Suroviny

vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
třtinový cukr 110 g
kakao 25 g
holandský typ, plus na poprášení
škrob 2 PL
tmavá čokoláda 125 g
(přes 70 % kakaové hmoty), rozpuštěné
karamelové
lískové oříšky 150 g
nahrubo nasekané
malý zralý

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 ºC. Vymažte plech o velikosti 28 x 32 cm a vyložte ho papírem na pečení. Šlehejte žloutky s cukrem vysokou rychlostí, až zesvětlají a zhoustnou. Prosijte na ně kakao a škrob a opatrně zamíchejte.

2

Přidejte rozpuštěnou čokoládu a 2 lžíce vroucí vody a znovu opatrně promíchejte.

3

Ušlehejte z bílků pevný sníh a zlehka ho smíchejte s čokoládovou směsí.

4

Těsto rozetřete na připravený plech. Pečte 12 minut, až se těsto po stlačení prstem vrátí do původního tvaru. Pomocí papíru ho vyjměte z plechu a lehce poprašte kakaem. Přikryjte papírem na pečení a překlopte na pracovní plochu.

5

Opatrně sloupněte papír, na němž se korpus pekl, a ještě horké zarolujte (i se spodním papírem) směrem od delší strany. Nechte chladnout jen 20 minut.

6

Promíchejte mascarpone, karamel, 100 g oříšků a banán rozmačkaný vidličkou. Opatrně rozviňte roládu, odstraňte papír a korpus potřete náplní asi 2 cm od okrajů. Znovu zarolujte a nechte chladit 30 minut, až náplň ztuhne.

7

V kastrůlku nechte zkaramelizovat krupicový cukr, vsypte zbytek oříšků a směs vylijte na pomaštěný pečicí papír; nechte vychladnout a rozlámejte. Roládu posypte kakaem a karamelizovanými oříšky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč