Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda s banány

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (21)
Do 30 minut 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4876 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 339 g
Tuky 328 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová náplň s banány a karamelem je v kombinaci se silnou chutí čokoládové rolády absolutně neodolatelná.

Suroviny

vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
třtinový cukr 110 g
kakao 25 g
holandský typ, plus na poprášení
škrob 2 PL
tmavá čokoláda 125 g
(přes 70 % kakaové hmoty), rozpuštěné
mascarpone 250 g
kondenzované mléko 160 g
lískové oříšky 150 g
nahrubo nasekané
banány 1 ks
malý zralý
krupicový cukr 2 PL

Předehřejte troubu na 180 ºC. Vymažte plech o velikosti 28 x 32 cm a vyložte ho papírem na pečení. Šlehejte žloutky s cukrem vysokou rychlostí, až zesvětlají a zhoustnou. Prosijte na ně kakao a škrob a opatrně zamíchejte. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a 2 lžíce vroucí vody a znovu opatrně promíchejte. Ušlehejte z bílků pevný sníh a zlehka ho smíchejte s čokoládovou směsí.

Těsto rozetřete na připravený plech. Pečte 12 minut, až se těsto po stlačení prstem vrátí do původního tvaru. Pomocí papíru ho vyjměte z plechu a lehce poprašte kakaem. Přikryjte papírem na pečení a překlopte na pracovní plochu. Opatrně sloupněte papír, na němž se korpus pekl, a ještě horké zarolujte (i se spodním papírem) směrem od delší strany. Nechte chladnout jen 20 minut.

3 Promíchejte mascarpone, karamel, 100 g oříšků a banán rozmačkaný vidličkou. Opatrně rozviňte roládu, odstraňte papír a korpus potřete náplní asi 2 cm od okrajů. Znovu zarolujte a nechte chladit 30 minut, až náplň ztuhne.

V kastrůlku nechte zkaramelizovat krupicový cukr, vsypte zbytek oříšků a směs vylijte na pomaštěný pečicí papír; nechte vychladnout a rozlámejte. Roládu posypte kakaem a karamelizovanými oříšky.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit