Krémová náplň s banány a karamelem je v kombinaci se silnou chutí čokoládové rolády absolutně neodolatelná. Rychlá čokoládová roláda s banány potěší každého čokoholika. A přitom recept je až neuvěřitelně snadný.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 ºC. Vymažte plech o velikosti 28 x 32 cm a vyložte ho papírem na pečení. Šlehejte žloutky s cukrem vysokou rychlostí, až zesvětlají a zhoustnou. Prosijte na ně kakao a škrob a opatrně zamíchejte.
Přidejte rozpuštěnou čokoládu a 2 lžíce vroucí vody a znovu opatrně promíchejte.
Ušlehejte z bílků pevný sníh a zlehka ho smíchejte s čokoládovou směsí.
Těsto rozetřete na připravený plech. Pečte 12 minut, až se těsto po stlačení prstem vrátí do původního tvaru. Pomocí papíru ho vyjměte z plechu a lehce poprašte kakaem. Přikryjte papírem na pečení a překlopte na pracovní plochu.
Opatrně sloupněte papír, na němž se korpus pekl, a ještě horké zarolujte (i se spodním papírem) směrem od delší strany. Nechte chladnout jen 20 minut.
Promíchejte mascarpone, karamel, 100 g oříšků a banán rozmačkaný vidličkou. Opatrně rozviňte roládu, odstraňte papír a korpus potřete náplní asi 2 cm od okrajů. Znovu zarolujte a nechte chladit 30 minut, až náplň ztuhne.
V kastrůlku nechte zkaramelizovat krupicový cukr, vsypte zbytek oříšků a směs vylijte na pomaštěný pečicí papír; nechte vychladnout a rozlámejte. Roládu posypte kakaem a karamelizovanými oříšky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hříšné čokoládové dezerty(12 receptů )
- Jak na krémové rolády: 26 nejlepších receptů(29 receptů )
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )