Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová roláda s banány
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 51
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4871 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 339 g
Tuky 328 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová náplň s banány a karamelem je v kombinaci se silnou chutí čokoládové rolády absolutně neodolatelná. Rychlá čokoládová roláda s banány potěší každého čokoholika. A přitom recept je až neuvěřitelně snadný.

Suroviny

vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
třtinový cukr 110 g
plus na poprášení
škrob 2 PL
kukuřičný
tmavá čokoláda 125 g
(přes 70 % kakaové hmoty), rozpuštěná
karamelové (Salko)
lískové oříšky 150 g
nahrubo nasekané
malý, zralý

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 ºC. Vymažte plech o velikosti 28 x 32 cm a vyložte ho papírem na pečení. Šlehejte žloutky s cukrem vysokou rychlostí, až zesvětlají a zhoustnou. Prosijte na ně kakao a škrob a opatrně zamíchejte.

2

Přidejte rozpuštěnou čokoládu a 2 lžíce vroucí vody a znovu opatrně promíchejte.

3

Ušlehejte z bílků pevný sníh a zlehka ho smíchejte s čokoládovou směsí.

4

Těsto rozetřete na připravený plech. Pečte 12 minut, až se těsto po stlačení prstem vrátí do původního tvaru. Pomocí papíru ho vyjměte z plechu a lehce poprašte kakaem. Přikryjte papírem na pečení a překlopte na pracovní plochu.

5

Opatrně sloupněte papír, na němž se korpus pekl, a ještě horké zarolujte (i se spodním papírem) směrem od delší strany. Nechte chladnout jen 20 minut.

6

Promíchejte mascarpone, karamel, 100 g oříšků a banán rozmačkaný vidličkou. Opatrně rozviňte roládu, odstraňte papír a korpus potřete náplní asi 2 cm od okrajů. Znovu zarolujte a nechte chladit 30 minut, až náplň ztuhne.

7

V kastrůlku nechte zkaramelizovat krupicový cukr, vsypte zbytek oříšků a směs vylijte na pomaštěný pečicí papír; nechte vychladnout a rozlámejte. Roládu posypte kakaem a karamelizovanými oříšky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín