Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Segedýnský guláš z hovězího.

Popis receptu: 
Příprava hlavního chodu k obědu.
Autor: Bronislav Mareš
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1kg cibule klasik,1kg hovězího(přední,zadní,kliška,si můžete vybrat)2x masox,1x sáčkové zelí kysané,sůl,mletý kmín,pepř,tmává jíška nebo solamyl.

Příprava jídla

Guláš budem dělat buď v papiňáku(rychlejší 50min) nebo v klasickém hrnci s pokličkou(2,30 až 3hod,než změkne maso,záleží na krávě)1kg cibule klasik osmažíme do hněda,pak přidáme hovězí maso(nakrájené na hrubé větší kousky) a restujeme 20min,než nám maso vytvoří hodně šťávy,vše občas mícháme a děláme na průměrném ohni.Pokud se maso přichytí,nevadí,přídáme 3dl vody a mícháme dál.Po 20ti minutách nalijeme 2litry vody,dáme pokličku a vaříme.Po uvaření nalyjeme vodu a záleží na tom,kolik guláše chcete a jak ho chcete mít hustý,když vaříte v hrnci,přidáváte vodu během vaření,jelikož se rychleji vypařuje,ale jen v malém množstí,aby se vám maso nechytalo na dno hrnce.U papiňáku toto nemusíte dělat.Po uvaření masa nalijeme 2litry vody(můžete i litr,záleží na vás)dáme 2x masox,2x mezi 3prsty sůl,3x mezi prsty drcený kmín a zelí z pytliku a necháme ještě 10min vařit a mícháme.Pak zahustíme,podle vašeho uvážení,čím míň dáte vody,tím méně solamylu nebo tmavé jíšky.Podáváme s knedlíkem houskovým.Dobrou chuť.
REKLAMA

Přidat komentář