Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špíz jahodový balzám

Delikátní dezert s jahodami potěší vaše smysly nejen na grilovací party.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 2 minuty
PT5M
Vaření 0:05
Italská

Ingredience

    • 180 g mascarpone
    • 2 lžíce cukru moučka
    • 2 lžičky strouhané kůry z pomeranče (bio či jiného chemicky neošetřeného)
    • 100 g přírodního cukru
    • 85 ml balzamikového octa
    • 32 jahod
    • olivový olej na zakapání

Příprava jídla

Smíchejte 180 g mascarpone, 2 lžíce cukru moučka a 2 lžičky strouhané kůry z pomeranče (bio či jiného chemicky neošetřeného). 100 g přírodního cukru, 85 ml balzamikového octa a 2 lžíce vody (můžete přidat trochu pomerančové kůry) zahřejte na nízkém plameni a vařte 2 minuty. Dejte zchladnout. 32 jahod, omytých, bez stopky, napíchejte na osm špejlí. Potřete octem. Pokapejte olivovým olejem. Opékejte minutu dvě, doměkka. Jezte se zbylým octem a mascarpone.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z grilu

Menu z grilu

Špízy hovězí a cuketa

Špízy chilli krevety, brambory

Rozmarýnové jehněčí špízy

Vepřové špízy s pestem a rajčetem

Špízy kuře, cuketa & paprika

Špízy dýně & tofu

Špíz chorizo & sýr

Špíz kokos a banán

Špíz hruška a pomeranč

Přidat komentář