
Základní cibuláda
Cibulová zavařenina neboli cibuláda se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Vydrží několik týdnů a v pěkných skleničkách ji můžete rozdávat jako jedlé dárky.
Vydání: 2008/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: cca 1250 ml
Ingredience
- 80 ml olivového oleje
- 2 kg cibule, nakrájené na kolečka
- 150–200 g přírodního cukru (viz něco navíc)
- 250 ml červeného vinného octa
- mořská sůl a čerstvě drcený černý pepř
Příprava jídla
Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte poklicí a duste asi čtyřicet minut, občas promíchejte. Cibule by měla zezlátnout a zkaramelizovat. Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě deset minut, aby zavařenina zhoustla a šťáva se změnila v sirup. Rozdělte do sklenic.
NĚCO NAVÍC: S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Iva Linhartová
18. Srpen 2014 18:13