Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní cibuláda

Cibulová zavařenina neboli cibuláda se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Vydrží několik týdnů a v pěkných skleničkách ji můžete rozdávat jako jedlé dárky.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: cca 1250 ml
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Vaření 0:50
Studená omáčka a dip Britská

Ingredience

    • 80 ml olivového oleje
    • 2 kg cibule, nakrájené na kolečka
    • 150–200 g přírodního cukru (viz něco navíc)
    • 250 ml červeného vinného octa
    • mořská sůl a čerstvě drcený černý pepř

Příprava jídla

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte poklicí a duste asi čtyřicet minut, občas promíchejte. Cibule by měla zezlátnout a zkaramelizovat. Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě deset minut, aby zavařenina zhoustla a šťáva se změnila v sirup. Rozdělte do sklenic.

NĚCO NAVÍC: S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek

Zavařenina z červené cibule s tymiánem a citronem

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

Cibuláda s brusinkami, jablky a šalvějí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zajímavé, určitě udělám. Díky

Přidat komentář