Cibulová majonéza

Cibulová majonéza

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 17 g
Tuky 139 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte společně s dalšími dipy, aby měli hosté na výběr. Má silnou chuť, a tím se výrazně liší ode všech ostatních.

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno
olivový olej 2 PL
chilli sušené 1 ČL
víno bílé 50 ml
majonéza 150 g
sůl

1 V pánvi na oleji pomalu opékejte dorůžova cibuli; stačit by mělo osm minut. Poprašte chilli, zakápněte vínem a vařte asi pět minut, až se tekutina téměř vydusí. Stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Vmíchejte do majonézy a případně dosolte.

 

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit