Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibuláda s brusinkami, jablky a šalvějí

Cibulová zavařenina je skvělý doplněk k masu, ale i pikantní zpestření do sendvičů.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: cca 1250 ml
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Vaření 0:40
Studená omáčka a dip Britská

Ingredience

    • 80 ml olivového oleje
    • 1 kg cibule, nasekané
    • 4 zelená jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nasekaná
    • 300 g mražených (nebo čerstvých) brusinek
    • 275–350 g co nejjemnějšího krupicového cukru
    • 100 ml octa
    • 5 g šalvějových listů
    • mořská sůl a drcený černý pepř

Příprava jídla

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

Přidejte jablka, brusinky, cukr, ocet smíchaný s 80 ml vody, šalvěj, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě dvacet minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci a jablka změkla.

NĚCO NAVÍC: Můžete použít i sušené brusinky. Množství cukru pak snižte na cca 175–250 g.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brusinkové menu

Brusinkové menu

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

Základní cibuláda

Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek

Zavařenina z červené cibule s tymiánem a citronem

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jak dlouho se může cibuláda skladovat?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, cibuláda vydrží v tmavé spíži neotevřená měsíc. Po otevření vydrží v ledničce zhruba tři týdny. Více se dozvíte tady: http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3161-skola-vareni-cibulada.html

Přidat komentář