Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kantonské kuře

Kuře prý přináší štěstí. Výhodou této úpravy je i to, že se tradičně podává při pokojové teplotě, tudíž můžete jídlo připravit předem. Díky jemnému vaření bude maso báječně šťavnaté.

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Odstátí: 1 hodina
PT30M
Vaření 0:30
Asijská

Ingredience

    • kuře o hmotnosti 1,3–1,5 kg
    • 1 lžíci soli
    • 6 plátků čerstvého zázvoru
    • 6 jarních cibulek    

    Na ozdobu:

    • 2 lžíce nasekané jarní cibulky
    • Na omáčku k namáčení:
    • 6 lžic jemně nasekané jarní cibulky (pouze bílou část)
    • 1 a 1/2 lžíce jemně nasekaného zázvoru
    • 2 lžičky mořské soli
    • 5 lžic rostlinného oleje, nejlépe arašídového

     

Příprava jídla

1. Kuře (můžete je rozčtvrtit) osolte, vložte do hrnce a zalijte vodou. Uveďte do varu, přidejte zázvor a celé cibulky, ztlumte teplotu a zvolna vařte asi 30 minut. Pomocí děrované naběračky průběžně odstraňujte pěnu. Přikryjte hrnec, odstavte z ohně a nechte hodinu stát.

2. Na omáčku smíchejte v misce cibulku, zázvor a sůl. Olej rozpalte v pánvičce a horký vlijte do misky.

3. Kuře zbavte kůže a maso oberte. Pomocí vidličky je rozdělte na svazečky vláken. Na míse posypte cibulkou, podávejte s omáčkou.
 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.41
Obrazek uzivatele
Absolutne vyborny recept a nejlepsi na tom je, ze toho muzete snist hromadu, nebot je to dietni. Kure jsem podavala s ryzi, troskou vyvaru a kapkou sojovky a mohla sem se po tom utlouct :-)

Přidat komentář